Gå til sidens hovedinnhold

Vil sette seg på Erna

Artikkelen er over 12 år gammel

Torbjørn Røe Isaksen, Høyres stortingskandidat, kom med et klart løfte på årsmøtet i Telemark Høyre i helga. Han skal sitte på Erna Solberg for å få en ny E18 gjennom Telemark.

- Det er et helt klart løfte, jeg kommer til å sitte på Erna Solberg for å få gjennomført ny E18 gjennom Telemark, sa Torbjørn Røe Isaksen til årsmøtet.

At Høyre har stort håp og tro om en stortingsplass er det ingen tvil om. Røe Isaksen er den som skal berge plassen for partiet.

- Men skal vi klare dette er det utrolig viktig at dette er et valg mellom representanter i Telemark. Det er ikke Erna Solberg, Siv Jensen eller Jens Stoltenberg som skal velges, sier Røe Isaksen.

STÅR FOR FORNYELSE

Røe Isaksen mener han selv står for fornyelse.

- Stortingslista til Arbeiderpartiet er en ren reprise, det er ingen fornyelse. Og jeg mener at Telemark trenger fornyelse på stortingsbenken. Det vil være sunt at andre partier enn Ap og Frp også representerer fylket, sa han.

- For å få dette til skal vi snakke om oss selv og vår politikk. Ikke om Frp eller de andre.

- Det vi vet er at samferdsel kommer til å bli veldig viktig. I dag går det en kunstig Berlinmur når man kommer kjørende fra Oslo og er ferdig med Vestfold. Den muren kommer i Telemark. Her er mange av strekningene under enhver kritikk.

NESTEN FREKT

Røe Isaksen kom også med et spark til regjeringen i forhold til midlene som nå er kommet til Eidangerparsellen.

- Det er jo nesten frekt å komme helt i slutten av regjeringsperioden, en periode der ingen ting har skjedd, for å si at nå kommer jernbanen. Telemark har vært nedprioritert hele tiden, enten det gjelder jernbane eller veier.

Som stortingskandidat var Røe Isaksen også opptatt av at han ikke vil kunne klare å sikre stortingsmandatet alene.

- Vi er nødt til å gjøre en kjempejobb. Og vi må vise hvilke saker vi er opptatt av og hva våre forslag til løsninger er.

MÅ ERKJENNE KRISEN

Torbjørn Røe Isaksen mener det også er nødvendig at stortingsrepresentantene fra Arbeiderpartiet innrømmer at det er en politikrise i Telemark og i resten av landet.

- Justisministeren har sagt at det ikke er noen krise. Jeg har ikke hørt at representantene fra Telemark har sagt det motsatte. Men skal vi klare å løse en politikrise er det nødvendig å anerkjenne at det er en krise.

- I Telemark mangler det en masse politifolk. Vi har 50 stillinger færre enn vi skulle hatt. For folk flest er det helt grunnleggende i livet at man har trygghet for liv, eiendom og frihet. Den tryggheten er ikke her nå, sier Torbjørn Røe Isaksen.

REFSET SIV JENSEN

På årsmøtet benyttet også nestleder i Høyre, Erling Lae, anledningen til å refse Siv Jensen.

- Fy søren så feig Siv Jensen er. Så feigt det er å appellere til manges fordommer for å få oppslutning på det, sa Lae.

- Det er mye rasisme i Norge. Den som tror nordmenn har mindre fremmedfrykt enn i andre samfunn, tar feil, sa Erling Lae på årsmøtet i Telemark Høyre lørdag.