Vil kjempe om tredjeplassen

VIL PÅ STORTINGET: Leder av AUF, Eskil Pedersen, vil på Stortinget. Nå kaster han seg inn i kampen for å få tredjeplassen på stortingslista ved valget neste høst.

VIL PÅ STORTINGET: Leder av AUF, Eskil Pedersen, vil på Stortinget. Nå kaster han seg inn i kampen for å få tredjeplassen på stortingslista ved valget neste høst. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

PORSGRUNN: AUFs leder Eskil Pedersen har takket ja til å la seg nominere til stortingslista for Telemark Arbeiderparti. Skien Arbeidersamfunn vil nå ha den profilerte AUF lederen på tredjeplass. Dermed blir det en tøff kamp om hvem som skal ha kampplassen for Telemark Ap.

DEL

- Skien Arbeidersamfunn har spurt meg om jeg vil stille, noe jeg har takket ja til. Og de har nå nominert meg, sier Eskil Pedersen.

- Jeg synes det er veldig hyggelig at noen ønsker meg og at de nå har foreslått det. Så jeg vil ikke avvise dette for min del. Men jeg er også opptatt av at dette er en prosess som går i partiet. Det viktige er at vi laget et lag i Telemark Ap som skal sørge for at vi får tre kandidater inn. Det kan vi få til med en bra liste og en bra valgkamp, sier han.

- Men når du nå stiller så betyr også det at du ønsker deg en plass på Stortinget?

- Jeg har lyst til å drive med politikk. Det å stille opp for partiet i en slik prosess er en del av dette, sier Eskil Pedersen.

BLIR EN TØFF KAMP

Men det blir en tøff kamp som Eskil Pedersen nå hiver seg inn i. Det er mange som har signalisert at de ønsker tredjeplassen på lista til Telemark Ap, nå som både Gunn Olsen og Sigvald Oppebøen Hansen går ut. Lene Vågslid får trolig ingen motkandidat til å ta andreplassen på lista etter Terje Lien Aasland som vil få førsteplassen.

Både fylkesvaraordfører Christian Tynning Bjørnø, statssekretær Robin Kåss i Helse- og sosialdepartementet og ordfører Sven Tore Løkslid i Hjartdal er navn som allerede er nevnt i kampen om denne utsatte tredjeplassen. Så det er ikke gitt at Eskil Pedersen vil få denne plassen.

ER KONSERVATIVE

Når det kommer til nominasjonsprosesser er Telemark Ap veldig konservative. At Eskil Pedersen for tiden bor i Oslo, og har gjort det noen år som nestleder og nå leder i AUF, er helt klart argumenter som noen vil bruke i mot han. Det vil også bli brukt mot han at han opprinnelig er fra Skien, selv om hans mor nå bor i Porsgrunn. For det kan nå bli en kamp mellom Skien og Porsgrunn. Der argumentet vil være at Skien har førsteplassen med Terje Lien Aasland og at det nå er Porsgrunn sin tur til også å få en på Stortinget. For det begynner å bli noen år siden. Det samme vil man hevde fra Øst-Telemark som nok vil kjøre fram Løkslid. Porsgrunns siste stortingsrepresentant var Bent Hegna, som satt fra 1993 til 2001. Øst-Telemark sin siste var Ingeborg Botnen fra Tinn som satt på Stortinget fra 1981 til 1993.

EN KJEMPESTYRKE

- Det er veldig bra for Telemark Ap at vi har mange som kan bekle en plass på en liste og som vil kjempe for å bli innvalgt på Stortinget. Det er en kjempestyrke for partiet at vi har mange unge og mange dyktige politikere til å fylle opp de ulike plassene, sier leder av Telemark Ap, Terje Lien Aasland.

Ut over det ønsker han ikke å kommentere nominasjonsprosessen i partiet.

HAR IKKE BESTEMT SEG

For AUF i Telemark kommer trolig lanseringen av Eskil Pedersen som en overraskelse. Og det gir ungdomsorganisasjonen en utfordring når de skal bestemme seg for hvem de ønsker seg som ungdomskandidat og som de vil kjempe for på listen. For både Eskil Pedersen, Sven Tore Løkslid og Christian Tynning Bjørnø er i en slik alder at de fortsatt kan være ungdomskandidat. Det samme gjelder Mari Aaby West.

- Det gjør det ikke spesielt lett for oss at vi har så mange gode og dyktige kandidater som kan være ungdomskandidat. Men vi må til syvende og sist velge en kandidat. Vi skal behandle dette på vårt representantskapsmøte om ikke lenge, sier leder av AUF i Telemark. Elisabeth Åkredalen.

- LANDETS STØRSTE POLITISKE TALENT

- I vår mening er Eskil Pedersen landets største politiske talent. Vi er derfor godt fornøyd med at han har takket ja til å stille, sier leder av Skien Arbeidersamfunn, Bjørn Rudborg.

Artikkeltags