Studentene kommer seg raskt ut i jobb

Kristian Bogen er en av HSN-rektorene. Høgskolen i Telemark var en av de tre skolene som fusjonerte til  Høgskolen i Sørøst-Norge. ARKIVFOTO: Ellen Esborg

Kristian Bogen er en av HSN-rektorene. Høgskolen i Telemark var en av de tre skolene som fusjonerte til Høgskolen i Sørøst-Norge. ARKIVFOTO: Ellen Esborg Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En av tre studenter får jobb mens de fremdeles er i utdanningen, opplyser Høgskolen i Sørøst-Norge.

DEL

– Dette er svært gledelige resultater. HSN er opptatt av å gi studentene kompetanse som er ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Sju av ti

Slik kommenterer rektor Petter Aasen tallene som Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) selv har kommet fram til i en intern undersøkelse. Den er publisert på høyskolens nettside.

Det var i januar måned i år at HSN ønsket å finne ut mer om studenter uteksaminert i 2014 og 2015. Hvor raskt hadde disse fått jobb?

Svaret er at en av tre studenter har fått jobb før de formelt er ferdig med utdanningen. Sju av ti er i jobb innen seks måneder etter avsluttet utdanningsløp.

Ifølge HSN viser resultatene ingen forskjeller mellom de åtte studiestedene i Vestfold, Buskerud og Telemark.

Les også: I landstoppen blant fornøyde studenter

Klare forskjeller

Etter fusjonen mellom tre høyskoler 1. januar i år, er den nye Høgskolen i Sørøst-Norge landets nest største statlige høyskole. HSN har til sammen 17 000 studenter fordelt på studiestedene.

Når det gjelder å komme ut i jobb, er det klare forskjeller mellom fagretningene. Helsefag og lærerutdanning ligger på topp, sammen med optometri.

– Generelt er det studenter fra optometri, helse- og sosialfag, lærer, lektor og pedagogikk som raskest får seg jobb, melder HSN på sin nettside:

– 71 prosent av bachelorstudentene ved høyskolen er yrkesaktive seks måneder etter fullførte studier. Her trekker optometri (100 prosent ut i jobb) og helse- og sosialfag (93 prosent i jobb) opp snittet.

Av lærerstudentene er hele 88 prosent i arbeid innen seks måneder. En prosent av dem er fortsatt jobbsøkere.

Masterstudenter

Høyskolens undersøkelse viser at masterstudenter kommer enda raskere ut i arbeid enn de som har tatt bachelorgrad.

– Over 80 prosent har jobb seks måneder etter fullførte studier, forteller HSN.

De samme fagretningene er best i klassen også her; optometri, og helsefag. 95 prosent av studentene fra helse- og sosialfag og 100 prosent av optometristudentene var i jobb før det hadde gått seks måneder.

På spørsmål fra HSN svarer tre av fire studenter at utdanningen deres er relevant for jobben de har.

t

Artikkeltags