Gå til sidens hovedinnhold

Venter 3000 jenter på Kyststien

Artikkelen er over 3 år gammel

Til lørdag er det duket for den store jenteturen langs kysten vår. Kristin Hammer Anvik forteller at 3000 jenter er påmeldt, og flere ankommer allerede på torsdag.

Skal vi tro værmeldinga på yr.no skal sola titte fram og skinne på alle de turglade jentene i år også.

– Start er som vanlig på Stavern Torg, og denne gangen skal vi benytte Den Gamle Gymsal. Å starte med å gå igjennom dette gamle, ærverdige bygget, er en opplevelse i seg selv. Deretter går turen gjennom hovedporten til Fredriksvern verft og ut til Korntin og den 10 kilometer lange turen langs den vakre kysten til Anvik gård, sier Kristin Hammer Anvik og legger til:

– På Vestre Rakke, der det flotte steinbordet med pil som viser til Færder fyr, Göteborg og andre steder, har jeg tenkt å ha en person som kan få jentene til å stoppe opp og nyte den fantastiske utsikten.

Mange har meldt at de overnatter og kommer allerede på torsdag eller fredag. De legger inn en jentehelg når de skal gå Jentene på Kyststien.

Hun forteller at det mobiliseres blant de næringsdrivende i Stavern og utover på Neset. Jentene har mye moro å glede seg til.

Men alt regnet som kommer i forkant, bekymrer arrangøren.

– Løypa blir gjørmete og svabergene glatte, så det er lett å skli. Heldigvis har vi et fint samarbeid med Norsk Folkehjelp og gode hjelpere som kan gi en hånd et par kronglete steder. Jeg skal selv merke løypa der det trengs, og se at alt er på stell. I år har vi fire ungdommer som går som baktropp og rydder det som måtte ligge igjen.

Kristin Hammer Anvik er glad for at det er mange Larvik-folk blant deltakerne. De som har tilgang til Kyststien hele året.

– Men jeg synes jo det er morsomt at deltakerne kommer fra Henningsvær i nord til Farsund og Mandal i sør. Fra Grebbestad i Sverige og Nørre Nebel i Danmark og sågar ei fra London! Det kommer 75 deltakere fra MyLife livsstilsenter i Skien og 56 fra Vestre Viken helseforetak, forteller arrangøren.