Ifølge Dagens Næringsliv tapte IKEA 100 millioner kroner på butikkdriften i fjor, og det er knyttet stor usikkerhet til når og om møbelgiganten vil etablere nye varehus.

Men nå reagerer IKEA på måten næringslivavisen vinklet saken på.

«Dagens Næringsliv skriver på sine nettsider fredag kveld at «Ikea venter med nye varehus». Dette er en misvisende tittel som vi ser kan lede til feilinformerte lesere. IKEA har ikke endret våre planer om etablering i Vestby, Larvik/Sandefjord, Tromsø, Ålesund eller Stavanger. Vi understreker at vi, som tidligere kommunisert, kun har satt prosjektene på hold i påvente av utvikling av vårt konsept,» skriver kommunikasjonsjef Kristian Willanger i en epost til ØP.

Willanger slår fast at det jobbes på spreng for å finne konseptene som kan passe området som er kjøpt på Danebo:

«Vi jobber med å etablere IKEA i disse nye markedene, men med bakgrunn i endringene vi ser i varehandelen kan vi ikke bygge de samme varehusene som vi gjorde for 30 år siden. Ny teknologi og kundenes endrede handlemønstre krever at vi og alle andre i bransjen må endre oss. Vi tror på en multikanal-strategi hvor vi møter kundenes forventninger til inspirasjon og service uavhengig når, hvor og hvordan de handler hos oss. Varehusene våre vil alltid være hjertet i virksomheten vår. Men vi må utvikle både eksisterende og nye varehus basert på endringene vi nå står overfor, slik at de kan leve bærekraftig de neste 30 årene,» skriver Willanger.

Tjener fortsatt gode penger

Dagens næringsliv understreker i den samme artikkelen at selv om kjeden tapte penger på selve driften i butikkene, så tjener de fortsatt gode penger totalt. Blant annet fordi de leier ut varehusene til seg selv:

«Det samlede overskuddet til morselskapet Ikea Handel & Eiendom viser fortsatt et overskudd på rundt 160 millioner kroner før skatt for siste regnskapsår», skriver DN.