Gå til sidens hovedinnhold

Hund bet hund - nå kan saken havne i retten

Artikkelen er over 4 år gammel

KVITESEID: En kvinnelig hundeeier fra Vest-Telemark nekter å betale et forelegg som hun fikk etter at hunden hennes hadde angrepet en annen hund.

Hendelsen skjedde 9. januar i år i en kommune i Vest-Telemark. Nå kan saken ende i rettsapparatet, siden den kvinnelige hundeeieren nekter å betale et forelegg. Rettssaken er berammet torsdag 30. november i Vest-Telemark tingrett i Kviteseid.

Politiadvokat Svein Folkestad, som er aktor i saken, sier at saken handler om en hund som har angrepet en annen hund.

Måtte til veterinær

– Saken har tidligere vært i Konfliktrådet, med det ble ikke noen løsning der. Eierens hund var løs og den angrep en annen hund. Dette handler om at man ikke har hatt tilstrekkelig kontroll på hunden. Den andre hunden fikk bittskader og ble behandlet hos veterinær. Forelegget som hundeeieren ikke vil betale er på 6000 kroner, sier Folkestad.

Om ikke hundeeieren ombestemmer seg og vedtar forelegget i løpet av ei snau uke, havner saken i Vest-Telemark tingrett. Dermed risikerer den kvinnelige hundeeieren at saken kan bli dyrere enn de først nevnte 6000 kronene.

– I retten vil jeg legge ned en påstand på 7200 kroner, og jeg skriver også i forelegget at hundeeieren er bøtelagt for et liknende forhold tidligere, noe som er skjerpende, sier Folkestad.

Ikke første gang

Folkestad opplyser videre at det også vil bli lagt ned påstand om at den kvinnelige hundeeieren må betale 1718 kroner i erstatning for veterinærutgifter, som den andre hundeeieren fikk etter hundeangrepet.

Den kvinnelige hundeeieren ble i 2015 bøtelagt for et liknende forhold, at hunden hennes bet en annen hund.

Det har ikke lyktes TA å få en kommentar fra advokatfullmektig Kristine Randall, som representerer den kvinnelige hundeeieren fra Vest-Telemark.