Koster 8 millioner å sette den i stand

SAK: Tømmerrenna på Notodden ryddes og repareres

BILDE: FIRE ÅR SIDEN: Slik så renna ut for fire år siden da Søndergaard Rickfelt AS leverte sin redegjørelse om tømmerrennas tilstand. Bildet til høyre (dette bildet) er ikke tatt på samme sted, men illustrerer godt forskjellen.

SAK: Tømmerrenna på Notodden ryddes og repareres BILDE: FIRE ÅR SIDEN: Slik så renna ut for fire år siden da Søndergaard Rickfelt AS leverte sin redegjørelse om tømmerrennas tilstand. Bildet til høyre (dette bildet) er ikke tatt på samme sted, men illustrerer godt forskjellen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

NOTODDEN: Rehabiliteringen av tømmerrenna mellom Lienfoss og Kanalbyen får en prislapp på åtte millioner kroner.

DEL

Det viser en rapport som Sweco har utarbeidet.

I slutten av oktober ble det gjennomført en grundig inspeksjon av renna, og denne inspeksjonen avslørte til dels store skader. Tømmerrenna er preget av både råteskader og skader fra trefall.

På selve rennetrauet er det mose og andre vekster som holder på fuktigheten og fører til raskere nedbryting av trauet.

- Det er registrert råte på bord både i bunn og på sider, enkelte steder er det allerede gjennområtnet og blitt hul, står det å lese i rapporten.

Søker penger fra Riksantikvaren

Om bærekontruksjonen er det bemerket at denne re preget av råteskader både i bunn og på flere stolper.

- Det ble registrert råte i enkeltkomponenter i underbygning. Det var råte i endeved og kollaps på enkelt bjelker, skrives det.

Samlede kostnader for å renovere tømmerrenna havner på 7,8 millioner kroner, konkluderer Sweco.

Verdensarvrådet for Rjukan-Notodden Industriarv har nå sendt en søknad til Riksantikvaren pålydene 8 037 000 kroner for 2016. Dette skal gå til å sette i stand tømmerrenna fra Lienfoss til Kanalbyen.

Artikkeltags