Hun skal lede verdensarvprosjektet

Leder: Anne Haugen Wagn skal jobbe med verdensarv.

Leder: Anne Haugen Wagn skal jobbe med verdensarv.

Artikkelen er over 3 år gammel

NOTODDEN: Anne Haugen Wagn er fra 1. august ansatt som prosjektleder for utvikling av undervisningsopplegg for Rjukan-Notodden Industriarv.

DEL

Hun har permisjon fra stillingen sin som lektor ved Notodden videregående skole. Wagn har hovedfag i historie, lang undervisningserfaring og erfaring fra prosjektarbeid og formidling, blant annet som forfatter av lokalhistorisk litteratur.

Prosjektet, som er et samarbeid mellom Telemark fylkeskommune og de tre verdensarvkommunene Notodden, Tinn og Vinje, har som mål å ta i bruk verdensarven i formidling av kunnskap og identitet til barn og ungdom fra barnehage til videregående skole.

Prosjektet er banebrytende i verdensarv-sammenheng, og det er store forventninger knyttet til dette arbeidet, både lokalt og i fylket, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

- Dette blir et spennende og viktig prosjekt å sette i gang med. Det vil kreve et godt samarbeid mellom de tre involverte kommunene, med oppdragsgiver Telemark fylkeskommune og fagmiljøene, både det pedagogiske, det historiske og de som ellers har ansvar for formidling av verdensarven, sier prosjektlederen.

Verdensarvkoordinator i Telemark fylkeskommune, Alexander Ytteborg er svært fornøyd med nyansettelsen og gleder seg til ta fatt på et samarbeid med Anne Wang.

Artikkeltags