Dette skjer ved Fjærekilen og de evakuerte boligene ligger langs Klovholtvegen i Skien. Hendelsen oppsto da en borerigg rygget inn i lastebilen.

- Den aktuelle lastebilen står på anleggsområdet der det bygges ny RV 36, midt mellom Solum kirke og butikken på Klovholt, sier TAs journalist på stedet. Lastebilen står rundt 500 meter unna bebyggelsen langs Klovholtveien.

En bergingsbil fra Viking er på plass og politiet har også mannskap på stedet. Foreløpig er ikke fylkesvei 51 stengt for trafikk, sier TAs journalist.

Politiet har vært på stedet i hele formiddag sammen med brannvesenet.

Lekkasje

På lasteplanet til bilen er det en tank med inntil tre tonn med flytende sprengstoff. Noe av dette flytende sprengstoffet skal ha lekket ut og forsvunnet ned i grunnen. Sprengstoffet benyttes i arbeidene med den nye veien mellom Geiteryggen og Klovholt.

Evakuerer

Ved bilberging i ettermiddag vil beboere i 47 hus evakueres. Disse er varslet.

– Det er en sikkerhetsavstand på en kilometer, men flere hus er skjermet av fjell, så det er kun beboere langs Klovholtveien som blir evakuert, sier operasjonsleder Lene Nordbø i Sør-Øst politidistrikt.

Bilbergingen starter klokken 15 og vil holde på i en time. Fylkesvei 51 vil også stenges under arbeidene.

Hendelsen var raskt over, og i løpet av kort tid var beboerne tilbake i husene sine igjen, opplyser operasjonsleder Aadne Røilid onsdag kveld.