Jula reddet i Grenland: Satser på LED-lys på Vealøs

Foto:

SKIEN: Så er avgjørelsen tatt. Telenor vil sørge for at det blir lys i Vealøs-tårnet også i år.

DEL

Det skriver Frank Severinsen i en pressemelding sendt ut tirsdag formiddag. Et par forbehold er likevel tatt. Hvis været tillater det og materiellet kan gjenbrukes, kan lysene komme på plass.

– Etter flere samtaler med Skien kommune og andre interessenter, skal vi forsøke å få på plass julelys til vanlig tid hvis været er godt nok til å klatre i masten, sier Telenors Frank Severinsen.

- Stort engasjement

– Vi er veldig glade for det store engasjementet som har vært i Grenland omkring julelysene på Vealøs. Vi hadde aldri forestilt oss at interessen var så stor. Det viser at julebelysningen på Vealøs er en viktig tradisjon for lokalbefolkningen, fortsetter han.

Arbeidet med å sjekke materiellet og eventuelt planlegge opphenging starter straks Telenor får klarsignal fra sertifiserte mastemontører som kan hjelpe til.

Telenor har allikevel valgt å gå for LED-lys hengende i kabler i tilsvarende installasjon som tidligere år. Det er ikke en optimal løsning da lysene lett kan forsvinne eller bli ødelagt av vind og ising. Telenor har sjekket så langt det lar seg gjøre å få tak i lyspærer med riktig kvalitet. Det er ingen kjente fabrikanter som produserer dette, eller har dette på lager.

Ny løsning for 2018 eller 2019

– Konsekvensen av ising kan være at lysene forsvinner av og til, eller i verste fall at lyset blir helt borte fordi installasjonen faller ned. Hvordan LED-lys takler rystelser og slag som garantert vil komme er ukjent. Den risikoen får vi bare ta. Det viktigste nå er vi kan opprettholde en viktig juletradisjon, sier Severinsen.

Målet er å ha en mer robust løsning på plass før jul 2018 eller 2019.

Artikkeltags