Gå til sidens hovedinnhold

Kulda biter seg fast de neste dagene

Artikkelen er over 3 år gammel

Natt til lørdag ble det målt hele -35,3 grader på det kaldeste stedet i landet. Den bitende kulda vil vedvare Østafjells ut i neste uke, ifølge meteorologene.

– Det er bare å kle seg godt, spesielt på de kaldeste stedene der det kan komme ned i 30–40 kuldegrader. Man bør vel egentlig spørre seg selv hvor mye man vil være ute når det er så kaldt, er meteorolog Kristen Gislefoss' råd til dem som befinner seg på det indre Østlandet de kommende dagene.

Det er spesielt der det allerede har vært kaldt i helgen, og det er også der det er ventet at den bitende kulda vil fortsett de kommende dagene.

Fullt så kaldt blir det neppe i Telemark, selv om det er meldt lave temperaturer på Haukeli søndag formiddag. Varselet på Yr viser at vi kan vente oss temperaturer rundt 20 minusgrader søndag.  Ser vi på utsiktene for Skien vil temperaturene variere fra minus fem til minus 14 grader de neste dagene. Kaldest blir det trolig natt til onsdag og onsdag morgen.

Inne i kald periode

I Folldal i Hedmark, det kaldeste stedet i hele landet, ble det målt -35,3 grader natt til lørdag. Også på Tynset i samme fylke var det iskaldt, med temperaturer helt nede i -34 grader.

–Dette vil vi nok se på nytt igjen i uken som kommer. Vi er inne i en kald periode som vil vedvare i hvert fall fram til torsdag. Da kan det skje en endring, men det er langt fram i tid og veldig mye kan skje innen da, sier Gislefoss.

Kaldt også helt i sør

Nøyaktig hvor kaldt det blir på Sør- og Østlandet avhenger imidlertid av været ellers.

–Hvis Oslo får klarvær, og lite vind og skyer, kan det godt falle ned i underkant av 10 minus i hovedstaden. De samme betingelsene gjelder ellers i landet også, sier Gislefoss.

Også helt i sør har det vært – og ventes fortsatt – temperaturer under null grader. Det inkluderer Lindesnes, der det var 4 kuldegrader lørdag.