Drømmehelg i vente – slik jubler meteorologene

KNALLVÆR: Det ventes sol og gode temperaturer i helgen.

KNALLVÆR: Det ventes sol og gode temperaturer i helgen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– YEY! Endelig litt sol og varme.

DEL

Ble du glad da du leste saken vår om at varmen kommer neste uke.

Klar for 15 varmegrader? 

Da har vi gode nyheter til deg. Godværet kommer nemlig litt tidligere enn først antatt, og det ligger an til en knallhelg med sol og høye temperaturer i Telemark.

Du er ikke den eneste som fryder deg over varselet. På Twitter har meteorologene lagt ut bildet du kan se i toppen av saken med teksten: «YEY! Endelig litt sol og varme.»

12-14 grader

Vi tok en telefon til statsmeteorolog Kristen Gislefoss for å vite mer om helgeværet. Han bekrefter at vi bare kan glede oss:

– Det ser bra ut, forteller han.

Lørdagen får en del skyer, men Gislefoss utelukker ikke at sola kan komme fram titt og ofte. Og så blir det fine temperaturer.

SOLBRILLER PÅ: I helgen blir det mye sol!

SOLBRILLER PÅ: I helgen blir det mye sol! Foto:

– Det kan komme opp i 12-14 grader enkelte steder. Det har å gjøre med at det kommer fønvind fra vest, noe som gir behagelige dagtemperaturer, forteller Gislefoss.

– Det er ikke sikkert fønvinden slår ned alle steder, men generelt for Telemark ser det uansett til å bli mildt, legger han til.

Søndagssol

Søndag blir det også mye fint vær.

– Da vil sola dominere store deler av dagen. Temperaturene kommer kanskje ikke like høyt som på lørdagen, men vil trolig ligge på rundt 10 grader, sier Gislefoss.

Og godværet fortsetter inn i neste uke.

– Mandag tegner også til å bli ganske bra. Det blir nok litt varierende skydekke, men gode muligheter for sol og temperaturer på nivå med søndagen, forteller Gislefoss.

Artikkeltags