Superhelg overalt

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

TELEMARK: Det går mot en drømmehelg i fjellet. Det er bra med snø og fjellet ligger badet i sol.

DEL

Det eneste som kan ødelegge idyllen er at du glemmer igjen ullstillongsen hjemme. På nattetid er det meldt temperaturer ned i 15 minus.

- Det blir jo ikke så kaldt på dagtid, poengterer Geir Midtbø ved Rauland turistkontor. Han var selv ute på en god skitur torsdag og forteller at nå har sola begynt å varme.

PERFEKT

- I dag er det helt perfekt. Sju kuldegrader, ikke et vindpust og ikke en sky på himmelen, skryter Midtbø. Han har tro på lignende forhold gjennom helgen.

Han får støtte av meteorologene som melder om lettskyet oppholdsvær både lørdag og søndag.

Snørapporten fra Rauland melder om en meter snø i terrenget. Alle langrennsløypene er kjørt opp og alle bakker er åpne.

Til tross for mildvær i lavlandet kan Siljan skisenter melde om bra med snø i bakken. Her er det en krokheis og et skibånd.

På Gautefall er det også gode forhold. 13 av 14 nedfarter er kjørt opp og alle heiser går for fullt. For langrennsfolket skal det være 55 cm snø i terrenget, skriver Fnugg.no.

Det ligger an til en strålende helg på Svanstul med kuldegrader, sol og litt skyer. Løypemannskapet frisker idag opp Huldreløypa, Svanstulflottene og lysløypa. Steinbruløypa står fint. Vi vil vurdere behov for oppkjøring i kveld, skriver Svanstul utvikling på Facebook.

På Lifjell har det kommet bra med snø. 3 av 5 nedfarter er kjørt opp og begge heisene holder åpent. Det er nå 65 centimeter snø i løypene og 80 centimenter snø i terrenget.

Også fra Gaustablikk blir det rapportert om glimrende forhold. 24 av 33 nedfarter er klar til bruk og 11 av 12 heiser holder åpent. Det er nå 1 meter snø i løypene og 70 cm snø i terrenget.

Vrådal panorama melder om faste og fine nedfarter. Alle heiser og nedfarter holder åpent og det er mer enn 70 cm snø i terrenget.

Mest snø er det på Haukelifjell skisenter. Her har det kommet 160 cm med snø. Alle heisene går for fullt og alle nedfarter er åpne. Vi har nysnø og nypreparerte løyper, forteller skisenteret på Fnugg.no.

Hallbjønnsekken skal det være bra med snø. For langrennsfolket er det kjørt opp 65 kilometer med løyper og i alpinbakken er en av nedfartene klar til bruk, skriver Skiinfo.no.

DANSKENE KOMMER

Neste uke venter alle skidestinasjonene i Telemark et storinnrykk av dansker.

- Da er det dansk vinterferie. Det er vår viktigste danskeuke og deretter starter den norske vinterferien for fullt, avslutter Midtbø.

Artikkeltags