Planen var å bo på et hotell som lå rett på stranden, men de ble flyttet til et hotell lenger inn i landet.

Det er ventet at orkanen vil ramme kysten av Florida ved 20-tiden på kvelden eller ved 2-tiden natt til fredag norsk tid.

Lehmann forteller at flere av de fastboende har innlosjert seg på hotellet.

- Jeg har blant annet snakket med en dame som kom med en fire dager gammel baby på armen, som ikke turte å være i sitt eget hjem.

Skienskvinnen mener at de skal være i trygghet på hotellet, men innrømmer at hun er litt bekymret.

Unntakstilstand

President Barack Obama har i kveld erlært unntakstilstand i Florida, som i løpet av kort tid blir rammet av orkanen Matthew.

Det er allerede iverksatt en storstilt evakuering fra utsatte områder i Florida.

Turistattraksjoner som Disney World, Sea World og Universal Studios er i ferd med å stenge på grunn av det voldsomme uværet.

Orkanen økte torsdag i styrke og nådde i løpet av formiddagen kategori fire.

Det betyr at den vil ha en vindstyrke på opptil 70 meter per sekund når den treffer strendene i Florida.

Verste siden 2005

Matthew er det kraftigste uværet som har rammet Karibia og USA siden Wilma og Katrina i 2005.

I delstatene Florida, Georgia og South Carolina har over 2 millioner mennesker fått ordre om å evakuere. Av dem befinner 1,5 millioner seg i Florida.

Torsdag formiddag hadde hundretusener av mennesker allerede spikret opp plater foran vinduene på husene sine, tatt med seg sine viktigste eiendelene og reist lenger inn i landet.

Tusenvis av mennesker er innkvartert på skoler, som for anledningen er omgjort til evakueringssentre. Pasienter er flyttet fra to sykehus som ligger nær kysten.

Fornøyelsesparkene i Orlando var fortsatt åpne på formiddagen, men situasjonen overvåkes kontinuerlig, og Disney World har avlyst en Halloweenfest.

Dreier nordover

Etter å ha truffet Florida, er det ventet at orkanen vil dreie nordover. Sent fredag kveld eller tidlig lørdag morgen lokal tid er den ventet å passere rett utenfor kysten av South Carolina.

I Georgia, som ligger like nord for Florida, har myndighetene gitt ordre om at seks distrikter langs atlanterhavskysten skal evakueres. Også folk i lavtliggende områder i innlandet blir anbefalt å søke ly lenger inn i landet.

Orkanen har på sin vei rammet Haiti og deler av Den dominikanske republikk.

Også den østlige delen av Cuba ble rammet. Der var vindkastene oppe i 64 meter per sekund.