– Var helt sikker på at jeg skulle dø

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Sandra ble brutalt overfalt og slått helseløs av en fremmed mann i Skien sentrum natt til lørdag. Hun reagerer sterkt på at mannen som er siktet for overfallet allerede er løslatt. – Var helt sikker på at jeg skulle dø, sier hun til TA.

DEL

Noen få minutter over klokka 03.00 natt til lørdag spaserte Sandra hjem fra en bytur i Skien sentrum. Få minutter tidligere hadde hun skilt lag fra noen venninner, og hun gikk alene oppover Skistredet da overfallet skjedde.

– Jeg skulle gå hjem fra byen, og jeg pleier alltid å gå langs hovedveiene, sier Sandra, som var på vei opp til Prinsessegata. Da hun hadde noen få meter igjen til krysset Skistredet/Prinsessegata, ble hun overfalt bakfra.

TOK KVELERTAK

– Plutselig får jeg et hardt slag i bakhodet, så tok han (overfallsmannen) kvelertak på meg med begge hendene.

Han satte seg oppå meg og satt oppå hendene, samtidig som han slo mange slag i ansiktet mitt. Det var like før jeg svimet av, og jeg ble sikkert slått over 20 ganger. Jeg var helt sikker på at jeg skulle dø, sier Sandra.Den 29 år gamle polakken som er siktet i saken, slo henne så hardt at nesa knakk, og hun fikk også mange slag i venstre tinning da hun forsøkte å snu ansiktet bort.Hun forteller at 29-åringen også tok henne på låret og forsøkte å skille beina hennes, før han plutselig løp vekk, og ei jente kom henne til unnsetning.– Så det var et voldtektsforsøk, mener Sandra, som også ble sparket flere ganger av overfallsmannen.

- FALT OM PÅ GRESSET

Da hun så ei jente dukke opp, var hun der og da usikker på om hun kunne være i følge med overfallsmannen.

– Jeg var så redd at jeg bare løp oppover mot Haugenkrysset, hvor jeg falt om på gresset ved krysset. Og der lå jeg til ambulansen kom, sier Sandra, som fikk flere kutt i hodet. Kuttene i hodet gjorde at hun blødde kraftig, og på åstedet var det søndag kveld fortsatt synlige spor etter overfallet. Blodflekken ved åstedet er stor som en håndball, og det er ei lang stripe med blod nedover bakken. – Han (overfallsmannen) sa ingenting, og han var helt svart i øynene. Da jeg hylte så ble han helt gal, så da turte jeg ikke hyle så mye mer heller, sier Sandra.Noen tilfeldig forbipasserende fikk holdt tak i overfallsmannen til politiet kom til stedet.

BRUKKET NESE

Sandra er sikker på at hun kunne ha blitt drept, hvis ikke noen hadde kommet henne til unnsetning.

– Han (overfallsmannen) blåste i om jeg kom til å dø eller ikke, det er jeg helt sikker på, sier Sandra, som fortsatt har store synlige skader etter overfallet.Hun er hoven i hele ansiktet, har to store blåveiser og er hoven på begge underarmene, etter at hun forsøkte å beskytte seg mot slagene.

FOLKETOMME GATER

– Onsdag skal jeg tilbake til sykehuset, hvor de skal forsøke å knekke nesa tilbake på plass. Jeg fikk også hjernerystelse og er fortsatt veldig svimmel, sier Sandra. Både hun og familien hennes reagerer sterkt på at den 29 år gamle overfallsmannen allerede er løslatt av politiet.

– Han burde jo ha sittet flere uker i varetekt, sier Sandra, som også mener at det burde vært flere personer i sentrum nattetid i helgene.– Det burde vært flere natteravner og mer politi i sentrum i helgene – da hadde ikke dette skjedd, sier Sandra.

BLE HOLDT FAST

Den 29 år gamle polakken som er siktet for å ha slått ned Sandra, ble holdt fast av tilfeldig forbipasserende til politiet kom.

Det opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt. Politiet fikk inn melding om saken klokka 03.09 natt til lørdag.

LØSLATT

– Han ble pågrepet og avhørt lørdag formiddag. Han er nå løslatt, sier Aaltvedt. Den 29 år gamle polakken er siktet for legemsbeskadigelse.– Vi har bare snakket litt med den fornærmede, men vi skal avhøre både henne og vitnene som kom til stedet. Vi etterforsker dette som en voldssak, sier Aaltvedt.Den 29 år gamle polakken har forklart i politiavhør at han ikke husker noe fra hendelsen. Jourhavende jurist ved Telemark politidistrikt, Asle Sandnes, sier at de ikke mener det er noen grunn til å begjære 29-åringen varetektsfengslet.

VIL AVHØRE

– Det er jo sånn at for å begjære varetektsfengsling så må det enten være bevisforspillelsesfare, gjentakelsesfare eller unndragelsesfare (fare for at den siktede skal stikke av), og da har vi vurdert saken i forhold til det. Og vi mener at det ikke er grunnlag for varetektsfengsling, sier Sandnes.

Han sier at det gjenstår en del etterforskning i saken.– Jeg vil ikke si noe om antallet vitner, men det er flere vitner som vi skal avhøre i denne saken, sier Sandnes.

Artikkeltags