Gå til sidens hovedinnhold

Vant i rekordoppmøte

Artikkelen er over 10 år gammel

Et rekordstort oppmøte valgte Jan Terje Olsen (52) til Skien Høyres ordførerkandidat under nominasjonsmøte onsdag kveld. Gruppeleder Jon Olav Stensrød kan miste plassen i bystyret.

Kampen om toppkandidaturet mellom de tidligere ordførerne, Olsen og Kari Lise Holmberg, mobiliserte hele 153 av lokallagets rundt 300 medlemmer, og førte til at møtet ble utsatt i en halv time på grunn av registrering.

Men med 104 mot 49 stemmer vant Jan Terje Olsen til slutt en overlegen seier. Selv var den nyvalgte ordførerkandidaten mest overrasket over det store oppmøtet.

- Jeg har aldri opplevd et sånt møte i partisammenheng i nyere tid. Men når det kom fram at det ville bli en diskusjon, var det mange medlemmer som kom for å ha en føring på lista. Jeg var overhodet ikke nervøs for kampen, jeg har ikke hatt politikk som levebrød, sa Olsen som i dag jobber som administrerende direktør på Klosterøya, og returnerer til politikken etter åtte års fravær.

SKUFFET

Jan Terje Olsen var nominasjonskomiteens førstevalg, men ble utfordret av tidligere Stortingsrepresentant Kari Lise Holmberg (60), etter forslag fra Jon Olav Stensrød.

Holmberg var skuffet over at ikke hun tronet øverst på lista, men avviste at det var politisk uenighet mellom henne og Olsen.

- Jeg var skuffet da jeg ikke ble innstilt som ordførerkandidat, men uansett hvem som går ut av døra som det, spiller vi på lag, sa hun.

Holmberg blir partiets fjerdekandidat, og må belage seg på å fortsette i jobben som rektor ved Kongerød ungdomsskole.

MARKERT SEG

Emilie Schäffer (40) ble klappet inn på andreplassen etter at hun i løpet av de fire siste årene har markert seg som skolepolitiker.

Tredjeplassen vant kontorsjef i Løvenskiold-Fossum, Atle Aastad (60) i konkurranse mot gruppeleder Jon Olav Stensrød. Stensrød endte på femteplass.

IKKE TRYGG

Gruppeleder Stensrød som var partiets ordførerkandidat ved forrige kommunevalg, kan risikere å miste plassen i bystyret ettersom kun de fire første plassene ble vedtatt forhåndskummulert.

- Jeg ble svekket etter at jeg sa i fra at jeg ikke ville være ordførerkandidat. Det var litt skuffende at jeg ikke fikk tredjeplassen, men det hadde nok noe å si at Atle Aastad fikk Olsens støtte. Likevel synes jeg det er bra at så mange medlemmer engasjerer seg, så får velgerne avgjøre om jeg kommer inn i bystyret, sa Stensrød.

TRENGER NY KURS

Jan Terje Olsen vil skape fart i Skien med tilrettelegging for næringslivet og attraktive bomiljø. Målet er at dette vil føre til to prosent befolkningsvekst årlig.

- Skien trenger en annen kurs etter at et slitent rødgrønt styre har drevet med stadig slukningsarbeid i åtte år, sa Olsen.

Kathrine Evensen kjent fra Omsorgstjenesten ble valgt inn på sjetteplass, Jacob Verpe på sjuende, Eva Ulvin på åttende, og Geir Elsebutangen og Lisbeth Drageset på niende og tiende.

VANT: Tidligere ordfører, Jan Terje Olsen til venstre vant kampen mot en annen gamleordfører, Kari Lise Holmberg, om topplassen til Skien Høyre under nominasjonsmøte onsdag.