Etter ni dager med roing, skal 12 mil være tilbakelagt. Etter planen skal han komme til Porsgrunn 27. juni.

Et slikt valgkampstunt har ingen gjort før.

– Genialt og kreativt, mener KrF-leder Geir Bekkevold.

Tøff start

Den tøffeste etappen kommer i starten. Starten skjer på Dalen fredag formiddag. Et døgn senere skal han ankomme Kviteseidmarken. Det blir en strekning på tre mil.

– Jeg er spent på hvordan det går, spesielt med tanke på bølger og vind på en åpen strekning. Sidevind er faktisk verre enn motvind. På flatt vann er denne båten fantastisk å ro, forteller han.

Farkosten er en Nordlandsfæring fra 1948.

– Jeg hadde vært på jakt etter en båt lenge, og jeg ønsket en av denne typen. Jeg var forberedt på å reise nordover får å få tak i den. Men jeg behøvde faktisk ikke å dra lenger enn til Notodden. Han som solgte var skeptisk til en byfant, men han synes det er greit nå som jeg skal ro denne turen, forklarer Askjer.

Får hjelp til å ro

Han får også hjelp underveis med årene.

– Det ringte en kar fra Kilebygda, som gjerne ville være med. Han hadde alltid hatt en drøm om å ro på Telemarkskanalen. Men nå hadde han ikke lenger en båt som var egnet til det. Han er kokk, så jeg håper at han kan ordne både mat og fisk underveis. Han er ikke KrF-er, men veldig politisk interessert. Jeg tror vi skal få mange fine samtaler, sier han.

Tjuvstart

Han kommer til å komme raskest ut av startblokkene i denne valgkampen. Rett etter bystyret er slutt i kveld, gjør han seg klar for roturen.

– Det blir en tjuvstart på valgkampen. Jeg ønsker å bli bedre kjent med andre deler av Telemark enn det jeg kjenner fra før, og jeg ønsker å profilere KrFs politikk. Men jeg føler at jeg har mye å lære av å møte alle type mennesker. I hverdagen blir det ofte korte hektiske møter. Dette vil bli noe helt annerledes, tror han.

Underveis blir det camping i telt, men 26. juni vil han sove i egen seng. Før det blir klart for sjarmøretappen til Porsgrunn.