Våknet fra koma med sovemedisin

VÅKNET: Ronny Flenmoren våknet opp fra koma etter seks år, til faren Helges store glede.

VÅKNET: Ronny Flenmoren våknet opp fra koma etter seks år, til faren Helges store glede. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

I nærmere seks år lå Ronny Flenmoren (30) i koma. For snaue to uker siden våknet han til liv etter å ha fått sovemedisin.

DEL

Dagbladet presenterte den utrolige historien over hele førstesiden i går. Etter en bilulykke i 2002 lå Ronny Flenmoren i koma frem til han for 13 dager siden fikk sovemedisinen Zolpidem.

- INGEN FORHÅPNINGER

- Etter nærmere seks år i det legene kaller våken koma hadde vi aldri fått kontakt med Ronny. Jeg hadde ingen forhåpninger. Men moren hans hadde aldri mistet troen. Vi var 10 mennesker som var samlet rundt senga den dagen vi ga ham medisinen for første gang. Jeg hadde med videokamera og fikk bilder jeg aldri hadde trodd jeg noen gang skulle få, sier faren, Helge Flenmoren til Dagbladet.

- Av all verdens medisin var det et sovepreparat som fikk liv i ham, sier en rørt og opprømt far.

Ronny Flenmoren har en datter på 10 år som bare var fire år gammel da faren falt i koma. Hun har alltid lurt på om faren vil dø, eller om han vil våkne.

MØTTE DATTEREN

- Da vi sa til ham at den store jenta som sto ved siden av senga er datteren hans, kom det største smilet vi noensinne har sett. Og da skulle dere sett skuldrene på datteren. Hun sank sammen og ble så lettet, sier Helge Flenmoren.

TA skrev om Ronny Flenmoren i april 2004 da stortingsrepresentant Sigbjørn Molvik (SV) ville be helseministeren se på saken. Flenmoren hadde da fått avslag på søknaden om å få dekket alle utgiftene til en operasjon i utlandet. Familien til Flenmoren ville da sende ham til Tyskland for operasjon. Prisen for operasjonen var på 230 000 kroner.

MILLIONKRAV

Ronny Flenmoren bor nå på et helse- og omsorgssenter hvor han får pleie 24 timer i døgnet. Familien mener han ikke får fullgod fysikalsk oppfølging og har søkt om plass for ham på Sunnaas sykehus, men fått avslag. I neste uke skal familien møte forsikringsselskapet i Borgarting lagmannsrett med et krav om millionerstatning.

- Vi håper å vinne fram. Vi ønsker å gi ham så mye mer hjelp og trening. Og nå som vi er i ferd med å få ham tilbake til livet, blir det viktigere enn noen gang, sier Helge Flenmoren.

Artikkeltags