Gå til sidens hovedinnhold

Utfordrer spisestedene

Artikkelen er over 13 år gammel

Telemark bygdekvinnelag oppfordrer spisestedene i fylket til å bli med på konkurransen «Ganefart 2008». Alle spisesteder kan delta, og påmeldingsfristen går ut 20. august.

Det er Norges bygdekvinnelag som arrangerer «Ganefart 2008», i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet og Innovasjon Norge.

MANGE KRITERIER

- Målet vårt er å sette søkelyset på tilbudet, og på bruken av lokale mattradisjoner og råvarer. Vi ønsker også at det skal være et hyggelig vertskap og at de har stolthet over det de driver med. Renhold ute og inne - der er det også rom for forbedringer, og særlig når det gjelder på toalettene. Vi skulle også ønske at spisestedene synliggjorde mer hva på menyen som er lokal mattradisjon og lokale produkter, sier Tove Hoppestad, som er leder i Telemark bygdekvinnelag.

Hoppestad sier at det skal kåres en nasjonal vinner og regionale vinnere.

FRISTEN GÅR SNART UT

- «Ganefart 2008» er en kåring av det beste spisestedet langs vei og sjø, og konkurransen startet nå i våres. Siste frist for spisestedene til å melde seg på er 20. august, og en kan gå inn på www.ganefart2008.no og melde seg på. Hittil er det bare fire spisesteder fra fylket som er påmeldt. Men det er mange som er anbefalt, for en kan også anbefale steder på nettsiden. På landsbasis er det 123 spisesteder som er påmeldt, og det er bedre enn i 2006, da konkurransen ble arrangert for første gang, sier Hoppestad.

Telemark, Vestfold og Buskerud er en region i konkurransen, hvor det på landsbasis er åtte regioner.

PENGER OG HEDER

- En melder seg på via nettsiden, hvor en også må svare på et spørreskjema. Så blir det en jury som gjør et arbeid. I 2006 var det to spisesteder i Telemark som vant den regionale konkurransen. Aarnes Kafeteria vant prisen som mest innovativ bedrift, mens Hjartdal KulturKafé vant prisen som beste spisested, sier Hoppestad.

Den regionale vinneren kåres rundt den 20. september, mens den nasjonale vinneren kåres på Mat- og reiselivsmessa på Røros 22. oktober. Den nasjonale vinneren får 50 000 kroner i premie.

Årets Ganefart-konkurranse er også sentral i departementets prosjekt «Det norske måltid 2008», som skal arrangere konkurranser i alle fylkene for å finne og synliggjøre det beste av norske råvarer og produkter.