Les også: Vil selge cannabis i butikken

Det sier fylkesleder i Telemark Venstre, Tonje Løwer Gurholt.

- UMODENT

- Dette er ikke Venstres politikk, men en umoden opposisjon fra de unge. Det sender helt feil signaler til de unge å legalisere visse typer narkotika, fordi det betyr det samme som å ufarliggjøre det. Er det noe det er viktig å jobbe med, så er det ungdommens holdinger til rus og narkotika slik at vi kan forebygge ikke reparere. Da kan man ikke la det bli like enkelt å kjøpe cannabis som øl, sier Tonje Løwer Gurholt.

Hun synes at det er fint at ungdomspartiene kommer med spreke utspill og provoserer voksne.

- Men dette blir helt feil og det er heller ikke Venstre-politikk, påpeker hun.

SOM ALKOHOL

Under Unge Venstres landsmøte på Notodden lørdag ble det vedtatt at cannabis og khat ikke skal lovreguleres annerledes enn alkohol. I et annet vedtak går ungdomspartiet inn for lovlige bordeller i Norge. Det var stor støtte og enighet om disse forslagene blant deltakerne på landsmøtet.

- Unge Venstre mener at lettere narkotiske stoffer som cannabis og khat skal legaliseres. Vi ønsker at det skal være mulig å søke konsesjon for å selge cannabis og hasj på lik linje med alkohol, og at dette skal kunne selges for eksempel i dagligvareforretninger, sier leder i Unge Venstre, Anne Solsvik.

Venstre-leder Lars Sponheim er også lite begeistret over de ungdommelige utspillene.

- Dette viser tegn til umodenhet, dette er ikke seriøst. Jeg kjenner dem gjennom mange år og det er ikke første gang jeg hører slike forslag. For å være ærlig så er dette totalt uinteressant. Jeg er av samme mening når det gjelder legalisering av bordeller - det er tullete sier Sponheim til VG Nett.