Gå til sidens hovedinnhold

Fartsbøtene haglet: - Dette er å vise lite respekt

Artikkelen er over 5 år gammel

KRAGERØ: I løpet av en uke har ni personer mistet førerkortet, og hele 75 bilister blitt bøtelagt på E18 ved Tangen i Kragerø.

Bøtene nærmest hagler over bilistene på E18 ved Tangen i Kragerø for tiden. Det bygges en midtdeler på strekningen, og fartsgrensen er derfor satt ned fra 80 til 50 kilometer i timen. Det er det mange som ikke viser hensyn til.

– Vi fikk bekymringsmelding fra dem som jobber på strekningen og ulykken var et ekstra argument for å avholde fartskontroll, forteller UP-sjef for Telemark, Andreas Rødø til TA.

– Det viser seg dessverre at det var høyst riktig å gjøre. Det er åpenbart at folk er sløve når de kjører på strekningen der nede, og det må de ikke være, legger UP-sjefen til.

75 BØTER PÅ EN UKE

Mandag mistet to personer lappen, tirsdag ble fire bilførere fotgjengere på samme sted. Til sammen de to dagene fikk også 38 sjåfører et forenklet forelegg for å ha kjørt for fort.

Dette kommer til tillegg til kontrollen som ble holdt på strekningen i forrige uke, da hele 37 personer fikk bot, og tre mistet førerkortet på strekningen.

Totalt har UP gjort ni førerkortbeslag og skrevet ut 75 bøter til bilister som har kjørt for fort på den korte strekningen i løpet av en uke.

– Det viser at de bekymringsmeldingene vi fikk var høyst berettiget. Vi er normalt litt tilbakeholden med å ha fartskontroll på steder med midlertidig fartsgrense, sier Rødø. Ifølge UP-sjefen ble det veid nøye for og mot, før det ble avgjort at det skulle utføres fartskontroll på strekningen.

– Det er satt opp synlig politiskilt før gjennomført fartskontroll. Vi har advart på forhånd, og likevel har resultatet blitt høyt. Jeg tenker at dette er å vise lite respekt for dem som gjør en seriøs jobb på strekningen. De har krav på at vi som ferdes tar hensyn til deres liv og helse, legger han til.

VIL FORTSETTE

UP har, etter en alvorlige ulykken for noen uker siden, trappet opp kampen mot råkjørerne i den midlertidige 50-sonen på fylkesgrensen mellom Telemark og Aust-Agder.

UP-sjefen bekrefter at arbeidet på strekningen vil medføre at det vil bli avholdt fartskontroller på stedet i tiden som kommer.

– Vi komme til å fortsette vår kontrollaktivitet til folk tar hensyn til arbeiderne. Det vil være byggeaktivitet i lang tid, og vi ønsker ikke at folk skal bli skadd eller drept, avslutter Rødø.