- Dersom de ikke nå ikke kutter ut å stjele mopeder, truer andre ungdommer og banker opp folk etter forgodtbefinnende, skal de bort fra Grenland, eller ta følgene, sier to av ungdommene som er i ferd med å samle ungdom fra hele Grenland til et felles opprør.

«ALLE» ER TRUET

- Det finnes ikke mange ungdommer i Grenland som ikke har vært utsatt for denne gjengen på en eller annen ubehagelig måte. Etter at TA for alvor har skrevet om hvor ille det er, har det spredd seg en motstandsbølge blant oss ungdommer som nekter å være med på dette, sier de.

Etter at de informerte politiet i går formiddag om hva som var i ferd med å bre seg i ungdomsmiljøet i Grenland, og at de ville gå ut i TA med planene om opprøret, ble de sterkt frarådet av både politi og foreldre om å stå åpent frem.

- Helst ville vi stå åpent frem for å si at vi ikke er redde for dem, også i håp om å få vekket opp ungdom som er redde, men vi lytter til advarslene. Vi vet hva denne gjengen er i stand til å gjøre om de blir nok provosert, sier guttene.

TAR AFFÆRE

- Vi har fortalt politiet at dersom de ikke gjør noe, tar vi affære selv. Vi vil ikke ha det sånn her i Grenland. Nok er nok, og det skal de merke dersom de ikke kutter ut faenskapen.

- Det er veldig mange som er redde for dem, men nå har det vært så mye snakk rundt om på skolene at vi er sterkere enn dem om vi står sammen. Det er akkurat det som er i ferd med å skje. Heretter skal vi stå sammen mot dem, og vi skal ta igjen.

ALARMEKSPERT

- Den aller hardeste kjernen er de fem kosovo-albanerne som styrer alt, pluss 15-20 norske ungdommer som gjør alt de blir beordret til.

- De norske som er med går på skoler, jobber i butikker. Og en jobber til og med med å montere innbruddsalarmer for et vekterselskap. Det er jo nesten til å le seg i hjel av.

- Selv om ikke vi står frem med navn, vil vi oppfordre alle ungdommer til å snakke sammen og vise at vi virkelig mener alvor nå. Ikke la dere skremme, avslutter de to.

MISLYKKET RAZZIA

I går fikk både politiet og TA tips om det skulle finnes stjålne mopeder i kjelleren til kjæresten til en av de kosovo-albanske lederne blant ungdommen.

Politiet stilte opp med ransakelsestillatelse hjemme hos jenta klokken 16.00, men enten var kjelleren tømt på forhånd eller så var det ikke hold i ryktene som førte til at politiet og TA ble tipset.

Tipset TA fikk om de stjålne mopedene i går var bare ett av mange tips som strømmer inn til redaksjonen etter at vi begynte å belyse problemene denne gjengen skaper for andre ungdommer, foreldre og andre i Grenland generelt og i Skien spesielt.