Det var søndag kveld at Paul Romnes sier han så en ulv like utenfor huset hvor der moren hans bor.

- Ja, klokka var vel sånn litt før åtte og vi så den kom gående over gamle Romnesveien og over mot golfbanen her på Ulefoss, forteller Romnes, som var og besøkte sin mor søndag kveld.

Sett ulv før

Han har sett ulv før, men aldri her.

- Jeg har sett ulv to ganger før, men aldri her. Jeg er helt sikker på at det var en ulv, skjønner du, svær var den og! Den var grå i pelsen og større enn en schäfer, forteller han.

Han kjenner ikke til at det har vært ulv i området der tidligere.

- Jeg snakket med en jeger som mente at ulven kunne ha blitt skremt i og med det er jakt.

Han synes det er litt skummel og har også snakket med en nabo om det.

- Ja, jeg synes det er litt skummelt. Jeg snakket med naboen min, og kona hans er mye ute og går i skogen, så ja, det er litt skummelt.

- Mye vilt der

Espen Marker i Statens naturoppsyn kjenner ikke til at det skal være ulv i distriktet, men utelukker ikke at ulven kan ha blitt skremt på grunn av elgjakta som pågår.

- Det er jo mye vilt som går over der og dyra følger gjerne det samme tråkket, men jeg har ikke fått meldinger fra andre angående ulveobservasjoner, sier Marker, men er glad for at folk tar kontakt.

- Det er vanskelig å sjekke spor og sånt med mindre dyret har gått i en myr eller liknende, det er enklere om vinteren. Men vi oppfordrer folk til å si fra om de ser noe, avslutter Marker.