Nye sauetap gir forlenget fellingstillatelse på ulv

Det er i det siste funnet ti drepte lam i Seljord og Bø. 
Ulven på bildet har ingenting med saken å gjøre, den er fotografert på Langedrag.
Foto Per Løchen / SCANPIX .

Det er i det siste funnet ti drepte lam i Seljord og Bø. Ulven på bildet har ingenting med saken å gjøre, den er fotografert på Langedrag. Foto Per Løchen / SCANPIX . Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

På bakgrunn av sauetapene som er registrert i Telemark, har Fylkesmannen besluttet å gi tillatelse til felling av en ulv.

DEL

Det er registrert flere sauetap i fylket, nå sist i Lifjellområdet, hvor det er dokumentert og/eller antatt at ti lam er tatt av ulv. Det er bakgrunnen for at Fylkesmannen nå har besluttet å gi grønt lys for felling av en ulv.

Tillatelsen er gitt for området som er begrenset av kommunene Bø, Sauherad, Nome, Notodden, Hjartdal, Seljord, Kviteseid, Tokke, Vinje, Fyresdal og Nissedal.

Dette er en forlengelse av tillatelsen som ble gitt 1. juli i år, men med en utvidelse av det geografiske virkeområdet og tidsperioden tillatelsen gjelder for, heter det i en pressemelding fra Fylkesmannen i Telemark.

Den nye tillatelsen gjaldt fra mandag 20. juli klokka 15.00 og vil gjelde fram til og med mandag 3. august klokka 20.00.

Artikkeltags