Gå til sidens hovedinnhold

Her stjeler hyttetyvene mest

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er stor forskjell på hvor i landet hyttetyvene får med seg mest. Både Kragerø og Bamble kommer høyt på oversikten over kommunene med flest hytteinnbrudd.

Det skriver IF Skadeforsikring i en pressemelding. Skader og tyvegods fra hytter i Akershus har en gjennomsnittsverdi på 28.000 kroner, ifølge deres tall. I Nord-Trøndelag er gjennomsnittsummen 10.000 kroner.

Det er altså i Akershus tyvene får med seg mest, men det er hytteiere i Kragerø som melder inn flest innbrudd til forsikringsselskapet.

Ubudne overnattingsgjester

Forsikringsselskapet får inn flest meldinger om hytteinnbrudd i mai og juni, men ofte har de da skjedd på vinteren.

- Enkelte hytter blir sterkt ramponert innvendig fordi den som bryter seg inn velger å ta en overnatting eller ti i lavsesong, da sannsynligheten for å bli oppdaget er minimal. Dessverre bruker ubudne gjester hyttene på en hardere måte enn eierne, sier han.

Her skjer det flest hytteinnbrudd:

Under er listen over kommunene der forsikringsselskapet fikk inn flest meldinger om innbrudd i hytter og fritidshus mellom 2010 og 2017.

1. Larvik

2. Kragerø

3. Fredrikstad

4. Bamble

5. Tjøme

6. Hurum

7. Sandnes

8. Kristiansand

9. Oslo

10. Sandefjord

Kilde: Forsikringsselskapet If

 

Forsikringsselskapet fikk til sammen inn 470 meldinger om innbrudd i disse kommunene mellom 2010 og 2017. Samtidig viser bransjetall fra Finans Norge at statistikken har gått ned, fra 2697 innmeldte hytteinnbrudd i 2010 og til 1459 i 2017.