Et triks hun lærte av selveste Gro Harlem Brundtland for mange år siden. Men likevel presset det seg på noen vemodige, og ifølge henne selv «ikke lei seg»-tårer, da det nærmet seg slutten av fredagens God Morgen Norge-sending på TV 2.

Etter 15 år som gledesspreder på skjermen annenhver uke fra klokka 07.00 til 10.00, hadde hun sin siste sending fredag.

– Det var sterkt, rørende og en veldig fin markering på slutten. På forhånd var jeg veldig tydelig på at jeg ønsket at programmet skulle være så vanlig som mulig, og ikke en tretimers hyllest av meg, humrer Tynning på tråden til PD.

Og slik ble det.

Men da hun ble hyllet av sjefer og kollegaer med blomster og champagne på slutten, samt vist en «Best of Signe»-kavalkade på skjermen, innrømmer hun at det ikke en gang hjalp med Gro-trikset.

– Jeg har vært og er ekstremt privilegert som har fått holde på med dette så mange år. Det er moro med TV, og det står vel God Morgen Norge i panna mi, for det er utrolig mange som kommer bort og vil snakke med meg når jeg vandrer i Karl Johan, sier Tynning.

Nå venter det nye oppgaver på henne i God Morgen Norge-redaksjonen.

– Jeg går over i en slags spesialstilling som ikke er så veldig definert ennå, men jeg skal fortsette å intervjue og lage spennende reportasjer. Det jeg gleder meg mest til nå er å få litt mer vanlig arbeidstid, selv om jeg kommer til å savne rødlyset fra kameraene og TV-seerne.

– Enestående og varm kollega

Lovordene haglet i de sosiale mediene under og etter Signe Tynnings siste sending.

Hennes tidligere sjef i God Morgen Norge-redaksjonen gjennom 10 år og fram til i fjor, Ida Dypvik, forteller om fantastiske år, og at det vil bli veldig synlig og merkbart for alle at porsgrunnskvinnen forsvinner fra TV-skjermen.

– Hun er et enestående og varmt menneske, og et utrolig sterkt varemerke for God Morgen Norge og TV 2, så det er klart hun vil bli savnet, sier Dypvik.

Selv om Signe aldri har klaget over arbeidstida, så vet Dypvik at det å få en mer normal arbeidstid er noe Signe ser fram til.

– Jeg har aldri hørt henne klage. Hun har alltid dukket opp på jobb, selv når hun har vært syk. For som hun sa «jeg kan ikke la andre i stikken», sier Dypvik.

Ifølge henne er det for øvrig umulig å få inn en erstatter til programlederrollen på så kort varsel, midt på natta.

Andre som hyllet Signe fredag var kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, med følgende melding på Facebook:

«Takk for innsatsen, Signe!»

Terje Schrøder uttrykte seg slik:

«Nå felte jeg en tåre vennen, du er bare helt fantastisk. Vi er såå glad i deg og håper å se deg snart.»