Truet pastor med juling

Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

PORSGRUNN: Da pastor Reidar Voith forsøkte å stanse to ungdommer med en tilsynelatende stjålet moped, ble han dyttet opp mot veggen på prestegården og truet med juling.

DEL

Episoden utspant seg ved den katolske kirken i Porsgrunn ved 15-tiden i går. Reidar Voith som er pastor ved kirken satt inne i prestegården da han fikk øye på to ungdommer som kom trillende inn i bakgården med en moped.

MC-PASTOR

- Jeg gikk ut for å spørre dem hva de holdt på med og fikk til svar at de ventet på moren til den ene av guttene. Jeg syntes det virket mistenkelig ettersom låsen på mopeden var brutt opp, forteller Reidar Voith som selv kjører motorsykkel.

Da Voith gjorde guttene oppmerksom på at han ville varsle politiet, ble han dyttet opp mot veggen på prestegården.

- Jeg ønsker ikke å skryte av yrket mitt, men jeg fortalte at jeg er pastor og at dette ikke ville bli tatt nådig opp. Guttene ga imidlertid blanke i det og sa at jeg skulle gi F i å ringe politiet. Jeg fikk servert hele menyen om at jeg skulle bli slått både gul og blå og det som verre er, sier pastoren.

STAKK AV

De to guttene som Voith antar er i 16-17-årsalderen slapp etter hvert taket i pastoren og stakk av gårde med mopeden.

- Jeg gikk inn og ringte politiet og forklaret hva som hadde skjedd, sier Reidar Voith rolig.

- Du virker ikke spesielt skremt over det som skjedde?

- Nei, dette er ikke noe jeg mister nattesøvnen av. Det kan blåse hardere enn dette, humrer pastoren.

Det er heller ikke første gang han er i nær kontakt med mopedtyver.

- Det var ett lignende tilfelle her i fjor høst. Jeg hadde vært sent ute for å se på et alldeles praktfullt nordlys og hadde akkurat kommet meg hjem i seng. Da hørte jeg plutselig lyden av noe metall som slo mot hverandre ute i bakgården her. Jeg sto opp og gikk ut og traff på to unge karer med en moped. De skvatt vegg i mellom og forsvant, sier Reidar Voith.

IKKE PÅGREPET

Han kan ikke huske å ha sett de to guttene som truet ham i går.

- Det er nok ikke de som sliter benkene mest her i kirken, humrer Voith og tilføyer en smule mer alvorlig:

- Jeg håper politiet får tak i disse guttene. De må bli fortalt at slik oppførsel ikke er akseptabelt.

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt opplyser at en patrulje rykket ut for å spore opp de to guttene etter at pastoren hadde gitt beskjed om episoden.

- Mopeden og guttene ble observert ved Østre Porsgrunn kirke, men da patruljen kom dit var det ingen å se. Patruljen fikk også et annet oppdrag og måtte avbryte letingen, men vi jobber fortsatt med saken. Vi har fått tips om to mulige registreringsnummer på mopeden som guttene hadde med seg, men de mopedene som har disse numrene er ikke meldt stjålet, sier Aaltvedt.

Artikkeltags