Trolig tiltale av Breivik-fan

- TRUENDE: Dansk politi etterforsker nå telemarkingen for trusler mot statsadvokatene som leder Breivik-saken.

- TRUENDE: Dansk politi etterforsker nå telemarkingen for trusler mot statsadvokatene som leder Breivik-saken. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Statsadvokaten for Midt- Vest- og Sydøst-Jylland vurderer å reise tiltale mot en 42 år gammel telemarking for trusler og for hyllest av Anders Behring Brevik.

DEL

Den 42 år gamle mannen er flyttet til Danmark for flere år siden.

Mannen har ved flere anledninger hyllet Anders Behring Breivik på flere nettsteder og i e-post til en rekke norske avisredaksjoner.

I en video fektet han med kniv foran bilder av statsadvokatene som leder terrorsaken i Norge og truet dem på livet. Det er dette som er grunnlaget for etterforskningen av ham.

LES OGSÅ: Telemarking tatt for terrortrussel

Politiadvokat Birgit Nielsen i Sydøst-Jyllands politi bekrefter overfor Vejle Amts folkeblad at saken er oversendt den lokale statsadvokaten.

VIL FØLGE I SPORENE

Ifølge avisen skal 42-åringen ha skrevet at han vil følge i massemorderens spor og avfyre skudd på den samme øya hvor 69 personer mistet livet.

42-åringen er tidligere straffedømt for alvorlige forbrytelser begått i Telemark og har sonet mange år i fengsel for dette.

I en dom TA har tilgang til, har 42-åringen fått diagnosen mangelfullt utviklede sjelsevner og dyssosial personlighetsforstyrrelse.

HYLLER BREIVIK

I en annen video synger han en sang hvor teksten inkluderer uttalelser som "Anders Breivik er min beste venn" og "Breivik is the King. Sieg Heil".

Til VG sier den 42 år gamle mannen at det hele kun er snakk om en spøk.

- Jeg har bare hatt det litt gøy og kaller filmene på internettet for fuldstændigt harmløse, sier 42-åringen til avisen.

Politiet innstiller på tiltale. Saken ligger nå hos statsadvokaten.

Artikkeltags