- Vi er nok ikke veldig kreative når det gjelder slike ting. Dessuten ble vi rett og slett ikke enig om navnet, sier Joakim Sørum. Sammen med kollegaene Espen Just Jensen og Fredrik Nerdahl starter de trafikkskole i Skien sentrum neste uke. Til slutt ble de enige om å ha en konkurranse for finne det endelige navnet på trafikkskolen.

- Det var tilfeldigheter som førte til navnekonkurransen, men nå ser vi jo at det var en god idé, som har gitt oss litt oppmerksomhet, sier Espen Just Jensen. Den som kommer frem med vinnernavnet får gratis kjøreopplæring. Dette er en premie til en verdi av 25-30.000 kroner. Engasjementet er allerede stort og det har kommet inn 70-80 forslag til navnekonkurransen som avgjøres i begynnelsen av oktober.

Nye fraværsregler

Navnet er ikke det eneste de tre kjørelærerne følger spent med på. De nye fraværsreglene i den videregående skolen vil få stor betydning for hvordan kjøreopplæringen skal skje i fremtiden. Foreløpig får elevene fravær når de har kjøretimer og med over 10 prosent fravær vil elevene ikke lenger få karakter i faget og vil i realiteten stryke. Dette kan bety at kjøreopplæringen i fremtiden må foregå utenom skoletid eller at elevene starter på kjøreopplæringen allerede når de er 16 år.

- Vi har jo selvsagt ikke spesielt lyst til å jobbe kun på kvelder og i helgene, se de to kjørelærerne i kor. De legger til at undervisningssituasjonen også er helt annerledes på dagtid enn på kveldene. Trafikkbildet er annerledes med mye mindre trafikk og elevene er ofte utslitte etter en lang dag på skolen, sier Sørum og Just Jensen.

Dersom ikke undervisningsministeren snur i dette spørsmålet kan løsningen bli at elevene må starte opplæringen tidligere.

- Nå kommer elevene gjerne noen få måneder før de fyller 18. Dersom de starter allerede når de er 16 år blir jo situasjonen en helt annen, avslutter de to.