Gå til sidens hovedinnhold

Sju av ti lastebilsjåfører bruker mobil ulovlig

Artikkelen er over 4 år gammel

Over 70 prosent av norske tungtransportsjåfører innrømmer bruk av sosiale medier og mobiltelefon eller nettbrett mens de sitter bak rattet eller har pålagt hviletid, viser ny rapport.

I en undersøkelse Lastebileierforbundet har utført i samarbeid med If Skadeforsikring, kommer det fram at over 70 prosent av norske yrkessjåfører bryter loven ved å bruke mobiltelefonen eller sosiale medier mens de kjører, melder TV 2.

– Dette er et alvorlig samfunnsproblem. Det er et alvorlig trafikksikkerhetsproblem at folk sitter bak rattet med mobiltelefonen eller ipadden sin. Det hører ikke noe sted hjemme. Og dette må folk slutte med. Det er farlig, sier administrerende direktør i Norsk Lastebileierforbund, Geir A. Mo, til TV 2.

I tillegg viser undersøkelsen at mange yrkessjåfører bruker pauser på å oppdatere seg på sosiale medier i stedet for å hvile.

– Vi er redde for at det fører til altfor mange trøtte sjåfører, og vi ser jo en del ulykker som ikke er så lett å forklare, forteller konserndirektør Ivar Martinsen i If Skadeforsikring til TV 2.