– Det er helt vilt

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Syklisten lå kloss inntil lastebilen og forsøkte å komme forbi flere ganger. – Det så ganske vilt ut, sier Kay Groland som kom kjørende i bilen bak.

DEL

Det var i bakken opp forbi Herøya hybelhotell at kjæresten hans, som satt i passasjersetet, tok bildet av syklisten foran.

– Det er jo livsfarlig. Han kom forbi meg, og så lå han der rett i rumpa på lastebilen. Han svingte ut flere ganger for å se om han kunne komme forbi. Det er ille om det må skje en ulykke før syklistene skjønner at de bør være litt mer forsiktig i trafikken, sier Kay Groland.

– Han lå ikke mer en én meter bak lastebilen. Det går ikke an. Jeg blir så irritert når jeg ser sånn. Det er jo livsfarlig, sier Groland.

– Få meldinger

Telemarkspolitiet opplyser at det ikke har kommet inn meldinger på denne aktuelle hendelsen. Men viser til at det sjeldent kommer inn meldinger om trafikkfarlige syklister, framfor trafikkfarlige bilister. Likevel mener operasjonsleder at syklister, så vel som bilister, må vise hensyn i trafikken.

– Jeg tenker at man er trafikant når man er syklist også. Og da skal man ferdes hensynsfullt, slik som det står i vegtrafikkloven, sier operasjonsleder Lene Nordbø og viser til paragraf tre, hvor det står:

«Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom sa det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret».

Meld fra

Nordbø legger til at man kan melde fra dersom det oppstår trafikkfarlige situasjoner, uavhengig om det er biler eller syklister inne i bildet.

– Man gjør jo det når det gjelder biler, om det oppstå farlige situasjoner kan man ringe politiet, avslutter operasjonslederen.

Artikkeltags