Gå til sidens hovedinnhold

Da politiet forsøkte å stoppe bilen, måtte de hoppe ut av veien for ikke å bli påkjørt

Artikkelen er over 3 år gammel

BAMBLE/SELJORD: Flere bilister ble stoppet under en trafikkontroll, natt til torsdag.

Den første meldingen fra politiet tikket inn like før klokken ett, natt til torsdag. Up stoppet en bil ved Myrland auto på E18, fordi sjåføren ifølge politiet hadde det svært travelt.

– Det er 60-sone på stedet, men den 23 år gamle sjåføren fra Kragerø kjørte med en hastighet av 103 kilometer i timen. Han mistet lappen på stedet, forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt i telemarkspolitiet i Sør-Øst politidistrikt.

Men det stopper ikke der, UP hadde også en mistanke om at rus kunne være inne i bildet.

– Det var mistanke om at sjåføren kjørte bilen i hasjrus. Det ble tatt blodprøve av mannen, legger operasjonslederen til.

Narkorus

En snau halvtime senere, nærmere bestemt klokken 01.25 stoppet politiet en bil på riksvei 352 på Nustad i Bamble. Også i dette tilfellet var det mistanke om ruskjøring.

– Politiet mistenkte at sjåføren, en 21 år gammel mann fra Porsgrunn, kjørte i narkotikarus. Hans førerkort ble beslaglagt på stedet og det ble tatt blodprøve av han, legger Aaltvedt til.

Måtte hoppe ut av veien

Klokken 01.35, nok en gang på riksvei 352 på Nustad i Bamble, skulle politiet stoppe en bil, men denne gang var det lettere sagt enn gjort.

– Bilen passerte politiet i meget høy hastighet og da de forsøkte å vinke den inn til siden måtte de selv hoppe ut av veien for ikke å bli påkjørt. Noen minutter senere ble bilen stoppet og sjåføren, en mann på 22 år, forteller operasjonslederen.

Også han ble mistenkt for å ha kjørt bilen i narkotikarus.

– Han har heller aldri hatt førerkort for bil. Det ble tatt blodprøve av mannen. Det var to passasjerer i bilen, meddeler Aaltvedt.

Uten førerkort

Siste melding er fra klokken 02.22, natt til torsdag. Da ble en 42 år gammel mann fra Østfold stoppet i Nordbygda i Seljord, også mistenkt for å kjøre i narkorus.

– Han hadde heller ikke førerkort, det er nemlig inndratt av politiet tidligere. Det ble tatt blodprøve av mannen, avslutter operasjonslederen.