– Legg inn litt ekstra tid på vei til jobb

Øvregate i Skien, tirsdag morgen.

Øvregate i Skien, tirsdag morgen.

TELEMARK: Meteorologisk institutt oppfordrer bilister på Østlandet som fortsatt kjører med sommerdekk, til å la bilen stå på tirsdag, for da venter de årets første større snøfall.

DEL

I Telemark er det ventet vanskelige kjøreforhold i dag, spesielt i ytre strøk. Ifølge Meteorologisk institutt er det størst fare for glatte veier mellom klokken 06.00 og 12. 00, tirsdag.

Har du fremdeles sommerdekk på bilen? Da må du legge om straks, ellers bør du la bilen stå.

Årsaken til griseriet, er et lavtrykk som skal passere oss. Meteorologisk institutt ser for seg at det vil komme hvit nedbør fra 05-tiden tirsdag morgen.

– Det er kaldt i været. I morgen vil temperaturene ligge under null flere steder, mens den kan komme opp i litt over null ved kysten. Jeg ser derfor ikke bort fra at det kan legge seg snø helt ned til kysten, sier vakthavende meteorolog, Kristian Gislefoss mandag ettermiddag.

Han forteller at snøen neppe vil bli liggende lenge, men det kan bli glatt.

  • Tips oss om trafikken der du er, ved å sende e-post til nettvakt@ta.no eller SMS/MMS til TATIPS 2005

Snøen vil legge seg, men ...

– Det som kommer som hvitt, vil nok legge seg. Likevel tror jeg den forsvinner samme dag eller onsdag. Det betyr at det kan bli vanskelige kjøreforhold lokalt. Har man sommerdekk på bilen, bør den bli stående. Det er derfor vi har sendt ut et OBS!-varsel sier Gislefoss.

Dermed er sesongens første snøfall (for mange) i Vestfold i anmarsj, men det hele vil ikke vare så lenge, for ved lunsjtider vil nedbøren gi seg og været vil lette.

– Det blir til og med gode muligheter for sol utover ettermiddagen, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildeserien)

Kjør forsiktig!

Politiet i Telemark har ved 06.00-tiden, tirsdag, ikke mottatt noen meldinger om utforkjøringer eller andre ting som kan minne om glatte veier. Men dagen er ennå ung, og operasjonsleder ser ikke bort fra at det blir mye å gjøre i timene framover.

– Det er frost i bakken og været er på vei over mot oss har jeg sett, forteller Terje Pedersen i Sør-Øst politidistrikt. Han legger til at det er snø i lufta, i morgentimene tirsdag.

– Kommer det snø og det legger seg, blir det ofte litt glatt. Man bør avpasse farta etter forholdene og være godt skodd, sier operasjonslederen før han kommer med et siste tips til de som kjører til jobb, tirsdag.

– Legg inn litt ekstra tid, avslutter Pedersen.

Skiftende vær

Videre utover uka beskrives været som litt «av og på»-vær. Med det menes at det blir både nedbør, men også lettere vær.

– Det vil nok bli litt skiftende høstvær. Det vil også spille inn på temperaturene. Er det klart vær, vil det bli kaldere, mens ved overskyet vær vil temperaturene stige litt. Onsdag kan man komme opp i rundt fem varmegrader, sier han.

– Og vinden?

– Den kan tirsdag komme opp i frisk bris ved kysten tirsdag. Lenger sør, i Telemark og Agder-fylkene, vil det være mer vind, sier vakthavende meteorolog, Kristian Gislefoss.

Artikkeltags