Telemark har sluppet unna så langt - men «Synne» er ikke over enda

Rv 36 i Seljord, lørdag kveld.

Rv 36 i Seljord, lørdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

TELEMARK: - Det kan bli noe rusk og rask etter hvert.

DEL

Det forteller trafikkoperatør Anniken Island ved Vegtrafikksentralen overfor TA, lørdag kveld.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Telemark. Det er bare å belage seg på en vindfull helg – i hvert fall hvis du bor ved kysten eller oppholder deg på fjellet, skrev TA lørdag formiddag.

Stengt

Fredag kunne TA skrive at to strekninger i fylket er stengt på grunn av uværet som har fått navn «Synne». Dette gjelder fortsatt, ifølge Statens vegvesen.

- Telemark kan ikke klage, men det er to veier som er stengt. En fylkesvei i Tuddal, og en kommunal vei i Killingskardet, forteller Island, lørdag kveld.

Det er fortsatt ikke kjent når strekningene Killingskardet - Rakkehaug i Tinn, og Tuddal - Svineroi vil åpne for trafikk igjen.

- Fare for vannplaning

På nettsidene til Statens vegvesen opplyses det at det for det meste er bart på veiene i fylket. Men på enkelte strekninger bør man være obs på vannplaning.

- Det varselet er mer generelt. Bilistene bør være obs på at det er mye vann på veiene, og kjøre utenom sporene, forteller trafikkoperatøren og legger til at det også er fare for glatte partier flere steder.

Status på telemarksveiene

E134 Haukelifjell:  Snø- og isdekke, fare for glatte partier. Klokken 18:30 var det 0 grader, stiv kuling og snø.

E134 Brunkeberg - Haukeli: Bart, fare for glatte partier.

E134 Vågsli, i Vinje kommune: Fare for vannplaning.

Rv 9 Hovden - Haukeli: Snø- og isdekke, fare for glatte partier. Klokken 18:30 var det 2 grader, frisk bris og regn.

Fv 45 Grytestøyl bom (Aust-Agder grense) - Holte bru: Snø- og isdekke, fare for vannplaning.

Fv 45 Høydalsmo - Skafså: Bart, fare for glatte partier.

Fv 651Tuddal - Svineroi: Stengt på grunn av uvær.

Kv 3190 Killingskardet - Rakkehaug, i Tinn kommune: Stengt på grunn av uvær.

Kjør forsiktig

Selv om Telemark har vært heldig hittil denne uværshelgen, råder Island bilistene til og ikke ta gleden på forskudd. Men belage seg på at det kan bli verre søndag.

- Så langt har Telemark vært heldig, men det gjenstår å se. Temperaturene skal synke noe. Det gjelder å følge med på Statens vegvesens nettsider, der legger vi fortløpende ut trafikkmeldinger, forteller hun og legger til:

- Det kan bli noe rusk og rask etter hvert og hvordan det bærer i vei, er vanskelig å si. Det er vinter nå, og da kan det bli vanskelige kjøreforhold. Man må kjøre etter forholdene, avpasse farta, sjekke at man har gode dekk og kjære forsiktig, avslutter trafikkoperatøren.

Artikkeltags