Snø gir vanskelige kjøreforhold

Skien sentrum, tirsdag morgen.

Skien sentrum, tirsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De varslede snømengdene på Østlandet fører til vanskelige kjøreforhold mange steder.

DEL

Statens vegvesen opplyser ved 5.20-tiden at deres entreprenører melder om dårlig sikt mange steder.

– Vi har hatt alt av mannskaper ute i hele natt, og de vil fortsette utover dagen, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter. Vegvesenet ber folk kjøre etter forholdene.

– Det har vært en rolig natt. Men det vil nok bli mye å gjøre, er jeg stygt redd for, om det snør så mye utover formiddagen, forteller operasjonsleder Gisle Småge ved Sør-Øst politidistrikt til TA, tirsdag morgen.

Toget står

Strømproblemer fører til at Vestfoldbanen er stengt mellom Skien og Larvik tidlig tirsdag.

– Problemer med signalanlegget. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Det er dessverre ingen tilgjengelige busser/taxier i øyeblikket. Vi ber passasjerer om å vurdere andre transportmidler, melder NSB på sine nettsider.

Strømbrudd

I Agder har flere trær og stolper blåst over veien i hele regionen, men dette hadde ved 5-tiden ikke ført til store trafikale problemer. Agder-politiet opplyser at veibanen skulle ryddes i løpet av natten.

Lignende hendelser har ikke politiet i Telemark fått meldinger om. Men flere strømkunder i Skien, Porsgrunn og Siljan er for tiden uten strøm.

Omtrent samtidig viste en oversikt fra Agder Energi at rundt 14.000 strømkunder på Sørlandet var uten strøm. Nesten like mange var uten strøm mandag kveld.

Telefon: 35 58 55 00 E-post: desken@ta.no eller nettvakt@ta.no SMS/MMS Kodeord TATIPS til 2005

– Beregn god tid

Politiet i Oslo gikk mandag kveld ut og ba folk være innstilt på at snøen kunne skape problemer i trafikken.

– Generelt bør folk være godt forberedt på forsinkelser og beregne ekstra god tid, all erfaring tilsier det, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til Aftenposten. Mandag morgen oppfordrer politiet dem som kan, til å reise kollektivt. Samtidig opplyser Sporveien at T-banens linje 1 ikke går høyere enn Holmenkollen, nettopp på grunn av store snømengder.

Bymiljøetaten har forberedt seg på å brøyte og kjøre vekk store nedbørsmengder, men sier snøen kan skape problemer.

– Det kan bli enkelte avvik i normal fremkommelighet de nærmeste dagene, men vi skal jobbe på høygir for å holde Oslo fremkommelig og trygg, sier Joakim Hjertum i Veiseksjonen til NTB.

Artikkeltags