Traktorene lå to i bredden, plutselig begynte den ene å rygge mot Harald

BAMBLE: – Situasjonen var såpass skremmende at jeg holdt på å skvette på meg.

DEL

Det forteller Harald Simonsen om hendelsen da han og konen møtte fire traktorer på E18, onsdag kveld.

Fra Norcem i Brevik holdt Simonsen og konen følge med fire traktorer som drev med slalåmkjøring, ifølge ham. Men det toppet seg da de kom til Høgenhei-tunnelen og var på vei mot Lasses.

– De kjørte slalåm over dobbel sperrelinje. Da blinket jeg med lysene men da stoppet de og kjørte to og to i bredden, midt i tunnelen, forteller han. Men det stoppet ikke der, det hele ble enda mer dramatisk, ifølge Simonsen.

– Plutselig setter den traktoren som står i motsatt felt på lyskasterne bak, begynner å rygge og kommer bakover i min kjørebane. Når du da må bråbremse inne i en tunnel og jeg at det er mange biler bak, det var skremmende.

Simonsen klarte akkurat å stoppe noen få centimeter fra traktoren. Og bilen bak ham igjen holdt på å kjøre i bakenden på bilen, men det gikk heldigvis bra, informerer han.

– Stjernesmell

Alle traktorene stoppet da de kom til Lasses, ifølge Simonsen. Mens noen ble stående igjen, fortsatte en av dem ut på E18 i retning Valle. Med Simonsen og kona hakk i hel gikk det trått på motorveien. Køen ble lenger og bilistene hissige på å komme forbi.

– Det var en som forsøkte å kjøre forbi meg og traktoren, og det holdt på å bli en stjernesmell. Men når traktoren så det, kjørte den inn i en busslomme ved avkjørselen til Valle, sier han. Paret kjørte videre etter å ha vært på tråden med politiet. Men de hadde ikke kommet langt før blålysene var på plass.

Anmeldt

Simonsen og bilisten som kjørte bak ham har i dag anmeldt hendelsen til lensmannen i Bamble, etter råd fra politiet.

– Vi har notert nummerskiltet til to av traktorene, sier han og legger til at han synes politiets innsats var formidabel.

– Jeg synes politiet håndterte det veldig bra. De tok det seriøst med en gang. Vi kom ikke lenger enn til Vallekrysset før vi ble møtt med blålys. De var sabla kjapp og jeg håper de fikk tatt de.

–Totalt uakseptabelt

Operasjonsleder Aadne Røilid ved Sør-Øst politidistrikt bekrefter overfor TA at politiet mottok flere meldinger på gårsdagens hendelse. Ifølge ham står det loggført at politiet rykket ut men at traktorene var borte da de kom fram til stedet. Han legger til at slik oppførsel i trafikken ikke er greit.

– Det er totalt uakseptabelt. Det kan oppstå livsfarlige situasjoner og det er tragisk at folk har så lite trafikkvett. Vi kan ikke ha det sånn, det er klart brudd på veitrafikkloven, sier Røilid som uttaler seg ut fra det som står oppført i politiloggen.

Artikkeltags