Passasjerveksten i juli var på 4,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Dette er den beste juli noensinne og det høyeste antall reisende på en måned i Torps historie. Det har aldri vært flere reisende på Torp enn i år.

På skinner

– Vi har hatt tidenes sommer på Torp med et fantastisk godt tilbud til passasjerene og svært fulle fly. Det aller meste har gått på skinner ikke minst takket være alle våre dyktige og erfarne kollegaer i «Team Torp» som har stått på i en hektisk tid.  Vi har kunnet ta godt imot passasjerene og har blant annet delt ut gratis is til reisende barn. Vi mener også at den raske, oversiktlige og effektive terminalen vår er svært fordelaktig for barne-familier i feriemodus.

– Fortsetter dette blir det ikke bare rekordår på Torp, men da passerer vi endelig 2 millioner reisende på årsbasis for første gang, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen.

Populære innenlandsruter

Utenrikstrafikken økte med 4 prosent og utgjorde totalt 186.645 passasjerer i juli. Antall innenriksreisende var 26.628, noe som er en vekst på 5,7 prosent. Økningen skyldes Widerøes sommerruter til Bodø og Tromsø som har vært svært populære.

I årets første sju måneder har 1.206.226 passasjerer reist til eller fra Torp, noe som er en vekst på 8,4 prosent fra i fjor. Det gjør Torp til den raskest voksende flyplassen i Norge.

Utenlandstrafikken har en vekst på 12,1 prosent, med 1.009.097 reisende. Dette gjør Torp til den tredje største flyplassen for utenrikstrafikk i Norge, bak Gardermoen og Flesland.

Innenrikstrafikken i årets første 7 måneder viser en nedgang på 7,2 prosent. Antall reisende var 197.129.