En 31 år gammel norsk mann ble søndag kveld arrestert på Torp flyplass etter å ha kommet med trusler mot en flyvertinne om bord i et Widerøefly som fløy fra København.

– Mannen drakk åpenlyst ved ombordstigningen i København og ble der fratatt en whisky-flaske. Denne flasken forlangte han å få tilbake da de var kommet opp i luften, forteller operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Per Amundsen.

Skulle ta flyvertinnen

– Han kom med ufine bemerkninger, kalte en av flyvertinnen «jævla drittkjerring» og skal flere ganger ha truet henne med at han skulle finne henne og ta henne, sier Amundsen.

Flytiden fra København til Torp er ikke spesielt lang, men det skal ha blitt vurdert om man skulle snu og fly tilbake til København da mannen kom med truslene.

– Det skal ha vært en fortløpende vurdering på hvorvidt man skulle snu eller ikke. På grunn av været var Kastrup stengt i perioder søndag kveld, og uten at jeg vet det sikkert så kan dette ha vært en medvirkende årsak til at kapteinen valgte å fly til Torp, sier Amundsen.

Måtte flytte på passasjerene

Det skal ha vært en ubehagelig opplevelse for flere av passasjerene og Amundsen vet at flere av dem ble flyttet vekk fra den truende mannen.

– Det var dårlig stemning ombord i flyet, slår Amundsen fast.

31-åringen er anmeldt og vil bli avhørt.

– Det får bli opp til en jurist nå å ta stilling til hva som skjer videre med ham, sier operasjonslederen.