Kvinne siktet i forbindelse med badedødsfallet

Færder kommune opplyser at den avdøde var beboer ved Oserødmyra bofellesskap på Nøtterøy. Foto: Ivar Benjamin Østebø

Færder kommune opplyser at den avdøde var beboer ved Oserødmyra bofellesskap på Nøtterøy. Foto: Ivar Benjamin Østebø

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har tatt ut siktelse mot en kvinne etter dødsfallet i Færder kommune.

DEL

Det er tatt ut foreløpig siktelse mot en kvinne i 30-årene for brudd på helsepersonelloven. Dette opplyser politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Bakgrunnen for siktelsen er at kvinnen, som er ansatt i Færder kommune, ikke var tilstrekkelig aktsom i forbindelse med at en pasient ved en institusjon i Færder kommune skulle senkes ned i et badekar ved hjelp av en heiseanordning, skriver de i pressemeldingen.

Brann- eller skåldingsskader

Den foreløpige rettsmedisinske undersøkelsen konkluderer med at det er rimelig å anta at dødsårsaken er brann eller skåldingsskader.

– Politiet vil utover i uka foreta ytterligere tekniske undersøkelser på stedet og foreta avhør av vitner, skriver politiet i pressemeldingen.

Tidligere tirsdag ettermiddag sendte kommunen ut en pressemelding der de informerte om at det i dag er holdt et møte om saken.

Tilstede var rådmann Toril Eeg, kommunaldirektør Hilde kari Maugesten, de pårørende og pasient- og brukerombud Torunn Grinvoll.

Døde torsdag

Søndag 24. februar ble politiet tilkalt etter at en beboer i en omsorgsbolig i Oserødmyra bofellesskap skal ha blitt heist ned i i et badekar med vann, som skal ha holdt altfor høy temperatur til å bade i.

Mannen som var i 50-årene døde fire dager senere, torsdag 28. februar, på Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Politiet etterforsker saken, Fylkesmannen i Vestfold og Telemark oppretter tilsyn og Færder kommune skal utarbeide en hendelsesanalyse.

– Vi vil utføre en hendelsanalyse der vi vil se på kompetansen, kommunikasjonen, prosedyrer og retningslinjer ved denne omsorgsboligen. Hensikten er å bidra til at slikt aldri skjer igjen, har rådmann Toril Eeg tidligere uttalt til Tønsbergs Blad.

Artikkeltags