Flere jukser for å unngå toll på netthandel

Den store økningen i privathandelen blant nordmenn på nett har ført til utfordrende arbeid for tollvesenet. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Den store økningen i privathandelen blant nordmenn på nett har ført til utfordrende arbeid for tollvesenet. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tollvesenet melder om betydelig økning i utenlandske nettsteder som jukser med verdien på forsendelser for å komme under den tollfrie grensen på 350 kroner.

DEL

Den store økningen i privat netthandel har ført til utfordrende arbeid for tollvesenet, skriver Aftenposten. Ifølge avdelingssjef Ole Kristian Gjørven i Tollregion Oslo og Akershus, jukser flere for å unngå å betale toll.

- Spesielt gjelder dette pakker fra Kina. Denne type feil gjelder flere tusen pakker i året, sier Gjørven. Mange jukser ved å merke pakken som gave eller vareprøve.

NHO mener det er fullstendig uakseptabelt at regjeringen ennå ikke har undersøkt omfanget og konsekvensene av den tollfrie handelen.

- Omfanget har vokst dramatisk siden beløpsgrensen ble økt fra 200 til 350 kroner i 2014. Vi ser jo hvordan utenlandske firmaer bevisst tilpasser seg det norske markedet med å tilby forsendelser under den tollfrie grensen. Noe av dette kan være ren svindel for å unndra seg toll, sier advokat Maj Hines i NHO.

Denne uken lovet Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum at om det blir regjeringsskifte til høsten, så vil han fjerne fribeløpet på 350 kroner.

Artikkeltags