Politioverbetjent Jan Henrik Henriksen ved Notodden politikammer er etterforskningsleder i forbindelse med ulykken. Han forteller at motorsykkelen kom fra Gransherad og hadde retning mot Tinn kommune da ulykken inntraff.

INGEN VITNER

Ulykken skjedde på en slette forut for en venstre-kurve på riksvei 37 ved Rudsgrend i Notodden kommune.

Motorsykkelen, en 79-modell Honda 500 ccm, var eid av den 30 år gamle mannen som omkom i ulykken. Politiet antar han var fører av motorsykkelen da ulykken skjedde, mens den 34-årige kvinnen satt bakpå.

- Klokken 17.20 ble det ringt inn en melding om en alvorlig motorsykkelulykke på riksvei 37 ved Rudsgrend. Det var to tilfeldig forbipasserende som kom like etter ulykken skjedde, som meldte fra til politiet.

Da politi og ambulanse fra Rjukan og Tinn kom til stedet var de to var allerede døde. Det antas at de døde umiddelbart, men dødsårsaken vil først bli fastslått etter obduksjonen.

TEKNISK KONTROLL

Det er ingen vitner som har sett selve ulykken. Politiet jobber nå utfra spor på ulykkesstedet og andre tekniske undersøkelser.

Motorsykkelen har en hovedstøtte og en sidestøtte, og spor i asfalten tyder på at sidestøtten har kommet ned i asfalten.

- På et eller annet vis ser det ut som sidestøtten har kommet ned i asfalten, og på denne måten hindret føreren å svinge.

Politiet tror de to motorsyklistene har truffet autovernet i ulykken, hvor de ble funnet da ulykken ble oppdaget.

Motorsykkelen vil i dag bli sendt til full teknisk kontroll hos Biltilsynet.

Foreløpig kan politiet ikke si om det var høy hastighet med i bildet da ulykken skjedde.

- Vi har ikke fått beregnet hastigheten motorsykkelen hadde, så vi kan foreløpig ikke si noe mer om hastigheten.

ULYKKESHELG

Gjennom hele pinsehelga har det vært flere mindre trafikkulykker i Telemark.

I Porsgrunn måtte en kvinne til sykehus med kuttskader i ansiktet, etter å ha kjørt på en lyktestolpe i Kulltangveien ved 7-tiden mandag morgen. Kvinnen fikk ikke alvorlige skader i sammenstøtet med lyktestolpen, men bilen fikk skader i frontpartiet.

I Siljan ble en person skadet da han måtte ta en unnamanøver med bilen. En rev som løp over veien skal være årsaken til at mannen måtte ta en unnamanøver, men heller ikke han ble alvorlig skadet i ulykken.

Ved ti-tiden lørdag formiddag kjørte en kvinne av veien på Valebøveien i Skien. Den 18 år gamle kvinnen havnet på taket i grøfta etter utforkjøringen, og klaget på smerter i nakken etter ulykken. Hun ble kjørt til sykehuset for en sjekk, men fikk ingen alvorlige skader i ulykken. Golfen på sin side måtte taues bort fra ulykkesstedet.

Ved 12-tiden mandag ble en syklist påkjørt av en motorsyklist utenfor Arkaden i Skien. Syklisten var ifølge politiet beruset, og syklet rett ut i fotgjengerfeltet. Dette førte til at motorsyklisten måtte bråbremse, slik at han veltet. Ambulanse måtte rykke ut til stedet, men ingen ble skadet i sammenstøtet. Syklisten vil bli anmeldt for forholdet.