Tjente 1,9 millioner på bloggen

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SILJAN: Bloggen til fotballfrue Caroline Berg Eriksen har virkelig tatt av økonomisk. I fjor omsatte Norges mest leste blogg for 3,3 millioner kroner.

DEL

Det som startet som et fritidsprosjekt har blitt noe Caroline Berg Eriksen faktisk kan leve svært godt av. Gjennom selskapet Treasures driver hun og ektemannen bloggen «Fotballfrue», et produkt som virkelig har begynt å gi avkastning.

I fjor dro selskapet inn 2,8 millioner kroner i inntekter fra bloggen, i tillegg til ytterligere 500 000 i salgsinntekter fra smykkebutikken på bloggen. Det er et kraftig hopp fra 2011, da selskapet hadde 1,6 millioner i samlede inntekter.

SOLID UTBYTTE

Selskapet gikk med et overskudd på 1,9 millioner før skatt i fjor, og ekteparet tok ut utbytte på 1,2 millioner fra den lukrative bloggen. I tillegg står Odd-spilleren Lars-Kristian Eriksen og Caroline Berg Eriksen oppført med en inntekt på henholdsvis 160 148 og 547 095 kroner i fjor, ifølge skattelistene.

Lars Kristian hjelper til med markedsføringen, bilder og kontakt med annonsører på siden. Sammen har de gjort bloggen til Norges mest populære, med 90 000 lesere hver dag, og 130 000 sidevisninger hver dag. Det er det penger i.

– Det er jo selvsagt morsomt det, men vi måler ikke suksess i kroner, men i lesertall, og håper at de vil fortsette å stige, sier Eriksen til TA, ettersom frua er opptatt med oppdrag i hovedstaden.

– GJENNOMFØRT

– Hva tror dere er grunnen til at det går så bra?

– Det er fordi Caroline leverer et gjennomført produkt, som ingen andre bloggere i Norge er i nærheten av å kunne matche. Hun er dedikert og flink med det hun driver med, og vet hva leserne ønsker å lese om, sier Eriksen.

Bloggen handler mye om livsstil, mat, trening, klær, design og livet i Siljan. Den treffer bredt, mener Eriksen.

– Caroline er stabil på bloggingen, og leverer to til tre daglige innlegg året gjennom. Det er aldri halvveis, men gjennomført hele veien. I tillegg dekker hun flere kategorier, og er ingen nisjeblogg slik som mange av de andre seriøse bloggerne er, sier han.

PENGENE FLYTER

Med så mange daglige lesere kommer også annonsører som lar seg friste av stor eksponering blant unge. Mya av inntektene kommer fra at Caroline tester klær, sminke og sko for ulike leverandører.

– Vi selger annonsebanner rundt bloggen på samme måte som nettaviser, i tillegg har vi produktplassering, da spesielt i form av antrekksbilder hvor vi får prosenter av omsetningen fra de ulike butikkene. Vi selger også innlegg om produkter og tjenester og så videre. Vi jobber ikke så mye med sponsing da dette medfører en kostnad for oss privat, da vi må betale skatt av verdien på alle mottatte produkter, påpeker Eriksen.

Han innrømmer at det kan bli en utfordring å få selskapet til fungere som nå i tiden fremover, for Caroline er gravid og venter parets første barn.

– Planen fremover nå er at Caroline skal i fødselspermisjon. Hvordan vi løser det rent praktisk må vi nesten se an, det vet vi ikke før vi står i det. Men planen er at hun skal jobbe i en 50% stilling, og dermed blogge som vanlig, men kutte ned på andre arbeidsoppgaver, sier Eriksen.

Artikkeltags