Se så flott hun er blitt

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tirsdag forsvant plasten av DF Ammonia på Tinnoset. Etter lengre tid pakket inn i plast framstår dronningen av Tinnsjøen nå så ny som en 86-åring kan bli.

DEL

På Tinnoset har sandblåsing av utvendig skrog på D/F Ammonia, det vil si skutesider og skutebunn, foregått i mange uker. Stålet blir sandblåst til 2,5 sae, noe som betyr ned til blanke stålet. Behandlingen skroget har fått etterpå er luksusutgaven av grunning.

Sinksilikat

– Skroget er påført sinksilikat, og det vil forlenge forhindringen av rustangrep over en mye lengre periode. Det er en veldig omstendelig og kostbar affære, forklarer Birger Nilsen, maritimt teknisk ansvarlig på Rjukanbanen.

Kun den mest eksklusive skjønnhetspleien for dronningen på Tinnsjøen er godt nok. Deretter har skroget blitt primet og malt. Utvendig overbygg blir slipt og malt.

God jobb

Når skutesider og bunn er ferdig skal ferga forhales slik at den delen av bunn som hviler på putene i slippvogga også blir sandblåst. Dette må gjøres i to omganger.

– Arbeidsfolkene fra Tenvik Industrier har gjort en kjempejobb, og honnør til nabolaget på Tinnoset som har måttet tåle mye støy de siste månedene. Torsdag blir det offisiell avduking og pressevisning på Tinnoset, da får pressen komme ombord og se hva mer som har skjedd med den gamle damen.

Artikkeltags