Politiet i Telemark meldte om brannen på Twitter klokken 13.40 tirsdag ettermiddag.

Restauranten ligger i Skriugata 26.

Alle nødetatene rykket ut og operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Aadne Røilid, fortalte at det skal ha brent i en frityrkjele.

– Bygget fikk ingen brannskader, men en kvinne har brent seg litt på høyre hånd, sa operasjonslederen like før klokken halv tre.

Trehusbebyggelse

– Huset er bygd i tre og husene står tett her. Bygningen er dessuten en del av den bevaringsverdige bebyggelsen på Rjukan. Derfor ble det kalt inn mannskaper også fra Austbygde, opplyser brannsjef Ken Espen Drager til Rjukan arbeiderblad.

Da brannmannskapene kom fram hadde driverne av restauranten fått kontroll på brannen.

– Det hadde tatt fyr i en kjele på komfyren. Etter det jeg forstår var det fett i kjelen. Vi var redd for at flammene kunne spre seg til ventilasjonskanalen over komfyren, men det ble avverget av dem som driver restauranten, forteller brannsjefen. En del av brannmannskapene ble derfor dimittert.

Åpner dørene igjen

– Etterpå undersøkte vi ventilasjonssystemet med et varmesøkende kamera for å se om det var ulming eller fare for at brannen ville plusse opp, men temperaturen hadde sunket kraftig, påpeker han.

Innehaver Arne Heisholt takket brannvesenet for innsatsen. Så fort brannmannskapet var reist startet de opp med å vaske og rydde etter kjelen.

–  Vi fikk flyttet kjelen fra komfyren og ute av huset. Nå vasker vi ned og klargjør før vi åpner dørene igjen nå etterpå, sier han.