Tre meter høye brøytekanter, men snart åpner veien over Råen

Brøytes: Turistene skal komme seg over Gaustaråen tross tidlig påske. Brøytebilen er i gang på Tuddalsveien.

Brøytes: Turistene skal komme seg over Gaustaråen tross tidlig påske. Brøytebilen er i gang på Tuddalsveien.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

TINN/HJARTDAL: Tidlig påske og opp til tre meter høye snøfonner til tross – veien over Gaustaråen skal åpnes for påsketuristene.

DEL

Ole Jørgen Kårvand, som har jobben med brøyting for NCC i Gaustaområdet, er allerede i gang fresen på den forblåste strekningen over fjellet mellom Tuddal og Tinn.

Åpner fredag

Jobben skal gjøres unna før påsken starter, og allerede fredag 23. mars blir det fri ferdsel over Gaustaråen.

– Veien blir åpen til over påske. Det kan nok bli noen runder med brøyting før det, og blir det dårlig vær så kan man måtte stenge den. Det er alltid en viss usikkerhet på fjelloverganger vinterstid. Veien vil bli nattestengt i påska, opplyser prosjektleder Håvard Lurås i Innfallsport Gaustatoppen, som sammen med næringslivet i Hjartdal har tatt initiativ til veiåpning.

– Initiativet kommer fra både Hjartdal og Tinn, det er jo et sterkt ønske og et bredt engasjement i begge kommuner å få åpnet veiforbindelsen. Nå lar det seg gjøre takket være velvilje fra NCC, som har driftsavtale på veien, samt Statens vegvesen og Telemark fylkeskommune. Dette er et samarbeidsprosjekt, sier Lurås.

Tidlig i år

Han er fornøyd med at veien lar seg åpne i år som i fjor, tross tidlig påske og store snømengder.

– Ja, det er fint at de er i gang, og det er visst ikke er å mye snø som man skulle tro der oppe. Men opptil tre meter er det nok enkelte steder.

– Hva koster det å få åpnet veien?

– Det har vi ikke oversikt over ennå. Det blir nok et spleiselag der Vegvesenet tar noe på den ordinære driften. De skal jo uansett brøyte veien og nå gjør de jobben før påske. Etter påske blir den stengt igjen tirsdag 3. april, før den åpnes permanent for sommeren, opplyser Håvard Lurås.

Artikkeltags