Etter mørkets frembrudd ble det dannet en lyslenke opp mot toppen med alle de som gikk med hodelykter.

Så mange som 5000 mennesker hadde tatt seg opp til toppen og flesteparten av dem til fots.

- Turistforeningen har fortalt oss at det aldri har vært samlet så mange mennesker samtidig på toppen av et norsk fjell tidligere, sier kommunikasjonsdirektør Eva Bratholm i Norad.

Det er bistandsorganisasjonen som sto bak arrangementet for å rette søkelyset på FNs 17 vedtatte bærekraftsmål. Dette skjedde i sammarbeid med Turistforeningen og Tinn kommune.

Lyslenken av mennesker strakk seg 4,4 kilometer opp fjellet. Opp løypa var det satt opp 17 bærekraftsmål, og på toppen sto det en lysvarde med alle målene

Stemningsfullt

Konserten med Sivert Høyem skulle egentlig arrangeres forrige helg, men måtte da avlyses på grunn av dårlig vær. Denne helgen gikk det langt bedre.

- Jeg er så imponert over de frivilige. Fordi vi måtte avlyse første gang var de jo med to helger på rad, sier Jon Atle Holmberg som er leder for Telemark Turistforennig. Han forteller at det var mellom 50 og 60 frivillige i aksjon fra Røde Kors, speideren og Turistforeningen.

- Alle var engasjerte og i strålende humør. Jeg er dem evig takknemlig, sier Holmberg.

- Det var fantastisk og helt magisk, sier Bratholm. Været viste seg fra sin aller beste side med klarvær og måneskinn.

Under konserten fikk Høiem alle de 5000 på toppen til å tenne hodelyktene samtidig slik at det ble et lyshav på toppen av fjellet.

Få skader

Arrangøren beskriver nattens konsert som en kjempesuksess.

Selv om de aller fleste gikk både opp og ned fra toppen kom alle seg helskinnet ned.

 

- Det var kun snakk om noen forstuinger og mindre skader, forteller Bratholm som takker alle som bidro til at arrangementet ble en så stor suksess.

Også Gaustabanen hadde en travel dag med 1.545 reisende i løpet av dagen.