Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere toppalpinister har solgt for 700 millioner på Telemarks tak

Artikkelen er over 3 år gammel

TINN: Jostein Haugen og Ole Kristian Furuseth gjør det stort med utbygging og salg av fritidsleiligheter på Gaustablikk.

På bare få måneder har de tidligere toppalpinistene solgt fritidsleiligheter for nær 60 millioner på den populære ski- og turdestinasjonen. Det skriver Finansavisen.

– Salget har gått veldig bra, så nå framskynder vi neste salgstrinn, sier Jostein Haugen til avisen.

Dette trinnet er ventet å stå ferdig i september 2019.

Nærmere 700 millioner

Det hele dreier seg om Gaustatoppen Lodge-prosjektet, som de to startet opp i 2006. I perioden fra 2006 til 2016 har de solgt rundt 100 fritidsleiligheter, fordelt på sju bygg, for til sammen rundt 400 millioner kroner, skriver avisen.

De nye 60 leilighetene som er på trappene har ifølge Haugen en samlet salgsverdi på nær 300 millioner kroner, melder avisen.

Legger man sammen salget av disse leilighetene, med dem som hittil er solgt, nærmer de seg leilighetssalg for svimlende 700 millioner. Noen kommentarer rundt hvor mye de faktisk har tjent på prosjektene gir de imidlertid ikke.

– Vi ønsker ikke å kommentere det. Denne type områdeutvikling krever store, langsiktige investeringer. Vi har utviklet dette prosjektet over tid, og investerer blant annet i infrastruktur, som er nødvendig for å bygge verdier i utviklingen av Gaustatoppen Lodge, sier Haugen til avisen.

Ble utsatt

Rjukan arbeiderblad omtalte i fjor at klager fra fire leilighetseiere i Gaustatoppen Lodge forsinket utbyggingen av 60 nye leiligheter med ett år. Det er altså disse som nå er på vei opp. Tinn kommune har hele veien gitt grønt lys for denne utbyggingen og avviste altså merknadene fra andelshaverne.

I et ni siders brev argumenterte de for at de fire byggene ikke tilfredsstilte planens krav til avtrapping, utforming og variasjon.