Dropper konsertfilm – ble for tungt å finne midler

INGEN FILM: Det blir inge konsertfilm fra Gaustatoppen i forbindelse med høstens lysvandring, men selve lysvandringen vil på som normalt.

INGEN FILM: Det blir inge konsertfilm fra Gaustatoppen i forbindelse med høstens lysvandring, men selve lysvandringen vil på som normalt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

TINN: Fenomen hadde planer om å lage konsertfilm under årets lysvandring til Gaustatoppen. Nå trekker filmprodusenten hele prosjektet. - Vi kom for sent i gang med å søke midler, innrømmer prosjektleder Knut Inge Solbu.

DEL

Den opprinnelige planen gikk ut på å lage en konsertfilm i forbindelse med lysvandringen opp til toppen av Gaustatoppen i slutten av august.

Produksjonsselskapet Fenomen tv film & scene hadde i den anledning søkt Telemark fylkeskommune om økonomisk støtte til å lage det Solbu tidligere har kalt en «konsertfilm med tung og fet flerkameraproduksjon».

- Vi kom for sent i gang med søknadsprosessen. Da vi sendte søknaden i januar var det allerede for sent. Både fylkeskommunen og potensielle samarbeidspartnere hadde allerede lagt budsjettløpet sitt, forklarer Solbu.

4,2 millioner

Fenomen søkte om 420 000 kroner fra Telemark fylkeskommune. Sørnorsk filmsenter hadde allerede gitt tilsagn om støtte til prosjektet med 210 000 kroner, mens kommersielle samarbeidspartnere skulle stå for 2,7 millioner kroner. Til sammen hadde prosjektet en kostnadsramme på 4,2 millioner kroner.

Solbu avviser ikke at det kan bli aktuelt å forsøke å gjøre prosjektet til neste år, men den beslutningen vil ikke bli fattet før til høsten.

– Vi mener fremdeles at de visuelle rammene er unike og at vi har et produkt å selge, men vi er avhengig av samarbeidspartnere. Nå vil vi se det litt an før vi eventuelt går i gang med et nytt prosjekt neste år. I år var vi rett og slett for sent ute.

Nattevandringen består

Norads lysvandring opp til Gaustatoppen vil ikke rammes av Fenomens beslutning om ikke å lage konsertfilm. Den aktuelle artisten til konserten på toppen skulle i tillegg kombinere det med singelslipp. Nå utgår også denne artisten.

– Vandringen vil gå som normalt. Det blir en annen norsk artist enn det det var lagt opp til, men det jobber vi med nå, bekrefter Halvor Haukaas i Gaustabanen AS.

I fjor møtte rundt 7000 mennesker opp for å gå til Gaustatoppen nattetid, der Susanne Sundfør holdt konsert. Arrangementet i år går av stabelen siste helga i august.

Artikkeltags