12 års eiendomskrangel ankes igjen

EIENDOMMEN: Dette er eiendommen i Brasil som partene har kranglet om i flere år og i flere rettssaler. Nå blir det enda en ny runde i retten.

EIENDOMMEN: Dette er eiendommen i Brasil som partene har kranglet om i flere år og i flere rettssaler. Nå blir det enda en ny runde i retten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

TINN/BRASIL: Byttehandelen mellom et strandparadis i Brasil og tre hyttetomter i Tinn går inn i sin fjerde rettsrunde. Tinndølene anker saken.

DEL

BYTTEHANDELEN SOM GIKK SKEIS TA publiserte historien om den elleville eiendomskrangelen på hver sin side av jordkloden 23. desember.

Saken startet helt tilbake i 2006 og i 2011 behandlet Heggen og Frøland tingrett eiendomskrangelen som hadde oppstått mellom eieren av brasileiendommen, Nils Atle Smerthu, og tinndølene Eilev Midtgard og Knut Helge Midtgarden. Tinndølene gikk seirende ut av tingretten.

Saken ble anket og i 2013 var det Borgarting lagmannsrett som behandlet saken. Denne gangen var det Smerthu som vant frem.

Her kan du lese hele historien:

I 2016 ble det en ny runde i rettssystemet – i Aust-Telemark tingrett – om heving av kjøpet/byttehandelen. Også denne gangen var det Smerthu som vant frem med sitt syn på de aller fleste punktene.

Nå er det avklart at tinndølene anker saken igjen. Midtgard og Midtgardens advokat, Andreas Rostveit, ønsker ikke å si noe om saken eller om den er anket til TA.

Smerthus advokat, Jon Rike, bekrefter til TA at de har mottatt anken. Han sier ankegrunnlaget er det samme som i Aust-Telemark tingrett – tinndølene ønsker å heve kjøpet. Han bekrefter også at hovedproblemet slik hans klient ser det er at motparten aldri har ferdigstilt de aktuelle hyttetomtene.

Om ankesaken blir behandlet i løpet av 2018 er usikkert, men den fjerde runden i sagaen skal gå i Agder lagmannsrett.

Artikkeltags