Tina lever av å lufte andres hunder

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tina Fjellås (29) på Brattås har startet bedrift som hundelufter. Hun ser et godt marked i å lufte andres hunder.

DEL

«Fjellås Hundelufting» heter den nystartede bedriften, og de første hundeeierne har allerede inngått kontrakt med avtale om regelmessig lufting av hunden sin.

– Det er mange hundeeiere i Porsgrunn og Grenland, og folk lever travle liv. Dersom de ikke har tid til å lufte hunden sin selv, så kan jeg gjøre det for dem, sier Tina Fjellås.

PD ble med da hun hentet boxeren Lotte, som er blitt fast kunde og som Tina lufter i skogen en times tid.

– Jeg får så dårlig samvittighet når jeg ikke har tid til å gå tur med Lotte, så ordningen med organisert hundelufting er  et godt tilbud. Dessuten er det godt for hunden å få litt avveksling, sier hundeeieren på Brattås, som har inngått fast kontrakt med Fjellås Hundelufting.

Tina Fjellås forteller at forretningskonseptet inneholder tre ulike former for avtaler som hundeeierne kan inngå.

Det kan for eksempel kjøpes en drop in-avtale til 250 kroner. Man kan inngå en fast avtale på for eksempel tre ganger i uka. Da er prisen 230 kroner for hver gang. Eller det kan kjøpes et klippekort med 10 turer, og da blir prisen 240 kroner for hver luftetur med hunden.

Tina Fjellås' familie har hatt hund i mange år, men selv fikk hun sin første alenehund i 2007. Nå har hun to hunder på 2 og 4 år i rasen Staffordshire bull terrier, og hun er blitt aktivitets-kontaktperson for denne hunderasen i Telemark. I det vervet har hun som oppgave å arrangere treff og kurs slik at hundeeiere med samme type hund kan lære både hverandre og hunderasen å kjenne.

Foto:

På Brattås er det fine turmuligheter for folk med hund, og Tina Fjellås møter ofte andre hunder ute på tur når hun selv er ute med enten en hund hun lufter på oppdrag, eller med sine egne hunder.

– Hunder er ulike og har forskjellige behov. Noen trenger å gå tur én time to ganger om dagen, og da kan jeg forstå at det kan bli liten tid av og til i en travel hverdag.

Noen hunder er sosiale både sammen med andre hunder og med mennesker. Andre hunder kan være litt sky og må behandles deretter.

– Den ene av mine egne hunder er nervøs for andre hunder, så det jobber jeg med, sier Tina.

Boxeren Lotte ser i alle fall ut til å trives på skogstur med Tina i raskt tempo. Og den liker å leke med å bli kastet pinner til. Når Tina har med et langt tau, så kan hunden få springe litt og bruke krefter. Det ser Lotte ut til å trives med.

Tina Fjellås jobber deltig hos Meny Skjelsvik. Hundeluftingsfirmaet har hun i tillegg. På sikt håper hun å kunne leve av hundelufting fullt og helt.

– Jeg har framtidsplaner innenfor hundelufting. Jeg skal gå på instruktørkurs og lydighetskurs og skal utvikle tilbudet i firmaet etter hvert.

Det finnes et liknende firma i Skien som driver med hundelufting, og en hundebarnehage. Tina har laget sin egen arbeidsplass som hundelufter.

Artikkeltags